Beste Sjoelvrienden en vriendinnen, hierbij weer een nieuwsbrief van de sjoelclub “SCHAVUIT”.

 

Introductie.   

Hierbij de 2ste nieuwsbrief van het seizoen 2023/2024. We zijn al weer mooi onderweg met het seizoen 2023/2024. We hebben zaterdag 4 november ons Schavuit toernooi in Rolde gehouden en er uiteindelijk nog een mooi positief resultaat aan overgehouden. Alle aanwezigen waren dik tevreden met met het verloop van het toernooi hoewel het even lastig was in het begin met rubbertjes. Maar dat is mooi opgelost. Na afloop van het toernooi is Hendrik in de Oude Molenstraat met zijn fiets gevallen en heeft zijn heup gebroken. In het ziekenhuis bleek dat het onherstelbaar was en er is en nieuwe heup in gezet. Die mag direct al 100% belast worden maar er is nog wel enige tijd revalidatie nodig. Beterschap Hendrik. Ook Remco sukkelt nog met zijn been. Ook beterschap gewenst. We sjoelen deze week in de 10de week van de competitie alweer op 1/3 van het seizoen. We hebben onze jaarvergadering gehouden die rustig, netjes en snel verliep. De eerstvolgende nieuwsbrief nummer 3 komt uit op maandag 12 februari

 De Competitie

We sjoelen nu al weer de 10de week. In de dubbelle cijfers dus. En hoe. We zijn als club nog steeds in stijgende lijn zonder dat er heel “goede” of heel “slechte” spelers bij gekomen zijn of er af gegaan zijn. In de A klasse staan we ruim een half punt in de plus. Dit is vooral te danken aan Janny en Jan Brat die flink in de plus staan. In de B klasse is een flinke stijging te zien. Bijna allemaal in de plus. Alleen Ramon heeft er nog wat moeite mee. Die gaat iets minder. De C klasse is iedereen vooruit gegaan. De een meer dan de ander. Hendrik springt er uit met een zeer forse stijging. Ook Henk ten Buur is flink gestegen. In de D klasse is er wisselvallig gescoord. Vooral Margreet is fors vooruit gegaan. Bij de anderen gaat het wat minder.

 

Runner-up competitie

In de Runner-Up of de Luc Lembeck Bokaal zijn we nog steeds in stijgende lijn. Topper is Margreet met op

dit moment een plus van 7,54. Een goede tweede is Hendrik met een plus 4,99. Er zijn 12 leden met een

positief resultaat ten opzichte van het vorige seizoen. We zijn dus goed bezig. Houden zo zou ik zeggen.

Ramon heeft de beker voor de 5de maal gewonnen en mag hem nu houden. Er wordt voor een nieuw

mooie grote beker gezorgd die hopelijk weer net zo lang mee gaat.

 

Individueel en team-sjoelen in Rolde en Barneveld. Andere wedstrijden

Het besluit is gevallen. Het team-sjoelen was al landelijk geregeld en nu zullen er ook geen individuele regionale wedstrijden in de afdelingen meer zijn zoals bij ons in Rolde. Dit wordt nu ook landelijk gehouden. Dit mede door lage regionale opkomst in een aantal afdelingen waardoor het financieel niet meer haalbaar is. De landelijke selectiewedstrijden zullen op 6 januari en 30 maart 2024 gehouden worden. De mogelijkheid zal  bestaat om 20 of 30 bakken te spelen. Het NK individueel zal op 20 april 2024 gehouden worden. Het NK teams is al gehouden op 21 oktober j.l. Van onze club Schavuit deed er 1 team mee en die behaalde in de D klasse een 5de plaats. 29 punten tekort voor een 4de plaats. We zullen zien hoe het nu verder gaat met de selectiewedstrijden in Barneveld. Afwachten hoe de opkomst is.

 

En verder…

De algemene ledenvergadering is gehouden op 30 oktober. Met algemene instemming is besloten om de contributie met €3,00 per jaar te verhogen. Na de pauze gingen we weer zoals gebruikelijk sjoelen op de hindernisbakken en hebben we andere sjoelsystemen gesjoeld. De uitslag ligt nu in het sjoellokaal en staat ook op de website van de club. (www.sjoelclbschavuit.nl)

De eerstvolgende wedstrijd in de Noord-bokaal is op 13 januari in Klazienaveen.

De slotavond is op 13 mei 2024 weer in de Bonte Wever net zo als vorig jaar. De prijsuitreiking zal iets anders gaan maar daarover meer in de volgende nieuwsbrief.

Hiermee sluiten we deze nieuwsbrief af.

 

Jan Moesker  Redactie