Seizoen 2011/2012 Nieuwsbrief 1

 

September 2012      

                                                                                                                                                      

Beste Sjoelvrienden en vriendinnen, hierbij weer een nieuwsbrief van de sjoelclub “SCHAVUIT”.

  

Introductie.   

Hallo sjoelvrienden en vriendinnen.

We hebben de vakantie periode er weer op zitten en zijn natuurlijk vol goede moed om het seizoen weer te beginnen op onze nieuwe lokatie. De vakantieperiode is vaak goed maar ook in deze periode kunnen tragische dingen gebeuren. Jaap en Fenna werden geconfronteerd met het plotselinge verlies van hun schoonzoon. Bij deze nogmaals onze condoleances. Ook is er in de vakantieperiode een nieuwe website gemaakt. Het adres is: www.sjoelclubschavuit.nl of www.everyoneweb.com/sjoelclubschavuit. De eerste is natuurlijk het gemakkelijkst. Voor diegene die dit kunnen zeker wel even naar kijken. 2 pagina’s zijn voorzien van geluid.

En, in de vakantie zijn we ook verhuisd naar ons nieuwe onderkomen. Daarover bij de competitie meer.

Na een lange tijd van een wachtlijst te hebben kunnen we eindelijk weer een nieuw lid begroeten namelijk de man van Trudie, Anton Mali. Anton hartelijk welkom op de sjoelclub. We hopen en gaan er vanuit dat je het op de club prima naar de zin zult hebben. De kop van de competitie is er weer af. We hebben er al weer 1 week opzitten. Hierover onder het kopje competitie meer. Allemaal een goed sjoelseizoen toegewenst met goed resultaten zowel op de club als ook in de regio-, beker-, en NK wedstrijden. Veel succes allemaal

 

De Competitie

Zoals al genoemd zijn we al weer begonnen en hebben we de eerste week al weer achter de rug. In een andere zaal, met ander licht en een ander geluid in de zaal. Met het opstellen van de tafels moet nu goed rekening gehouden worden met de stabiliteit want de vloer is niet zo egaal als in de Steiger. We zorgen voor veel bierviltjes zodat we materiaal voor tafelegalisatie hebben. Het is wel even wennen aan geluid en licht, althans zo heb ik het zelf ervaren maar het went denk ik wel snel. Er is ook een nieuwe bak in gebruik genomen die ook niet al te gemakkelijk is. Maar dit zal in de toekomst wel beter worden. Hij moet nog even ingespeeld worden. Op de website staan de wekelijkse uitslagen en ook de runner-up competitie. Daar zie je al een flinke terugslag door het wennen aan de nieuwe omgeving denk ik. Mooi is dat we in een aparte ruimte kunnen koffiedrinken. Ook mooi is dat we een kwartier eerder beginnen. We waren mooi op tijd klaar wat ook wel weer prettig voor de beheerder is.

 

Individueel en teamsjoelen in Rolde en Voorthuizen

Hierover kunnen we nog niet zoveel zeggen. Opgave voor teamsjoelen is nu wel urgent want op 1 oktober hebben we al weer de eerste ronde teamsjoelen. In de tussentijd moeten de teams ook nog eens samengesteld worden. We hopen op veel animo hiervoor.

Door de comissie breedtesport en het hoofdbestuur is besloten om het ANS gemiddelde anders te bepalen.

Tot nu toe waren de beste 4 series van 10 bakken bepalend. In de eerste plaat van de individuele wedstrijden en zonodig aangevuld met de beste van het teamsjoelen. Nu zullen alle uitslagen van teamsjoelen, individueel sjoelen evenals de resultaten van de landelijke bekerwedstrijden meetellen. Dit wordt als eerlijker beschouwd en geeft ook een beter beeld van ieders persoonlijke kwaliteit. Hier krijgen we dus allemaal mee te maken.

Landelijk is er een wijziging voor de plaatsing van spelers voor het NK. Vanuit de landelijke bekercompetitie zal 25% zich plaatsen voor het NK. Te verwachten valt dat dit vooral hoofdklasse A en B spelers zullen zijn. Voor de rest blijft de verdeling van plaatsen NK over de regio’s zoals het was. Te verwachten valt dat dit geen effect zal hebben in de klasses C en lager. Verder is de F klasse vervallen. Hierin zaten zo weinig deelnemers dat doorgaan met deze klasse zinloos is.

 

Nog wat andere zaken

 

Op 31 oktober houden we de algemene ledenvergadering. We gaan er natuurlijk vanuit dat de opkomst even groot is als die bij de clubcompetitie namelijk 90% of hoger. Zoals gebruikelijk zullen we wel weer vrij snel door het officiele gedeelte heen gaan en na de daarop volgende pauze gaan we weer hindernis, en variatie sjoelen.

Allen van harte uitgenodigd en welkom op deze vergadering.

 

De redactie: Jan Moesker