Beste Sjoelvrienden en vriendinnen, hierbij weer een nieuwsbrief van de sjoelclub “SCHAVUIT”.

 Introductie.

Hierbij de 3de nieuwsbrief van het seizoen 2022/2023.

In de vorige nieuwsbrief schreven we dat Jaap en Fenna zich weer ingeschreven hadden als nieuw lid. En hoe triest is het dat een nieuwsbrief later we moeten mededelen dat Jaap is overleden. Een schok voor de club. We hebben nog even van zijn grappen en grollen mogen genieten. Bij de begrafenis plechtigheden waren veel leden van de club aanwezig. Jaap, we missen je. Willie Collij heeft een infectie opgelopen en mede door zijn suikerziekte daardoor een tijdje al niet aanwezig. Beterschap Willie. Ook Gerrie Lieverdink is door ziekte al even niet meer gezien op de club. Ook beterschap gewenst Gerrie. Ander nieuws is dat we er een nieuw lid bij hebben. Anneke Koers. Anneke ook via de nieuwsbrief hartelijk welkom in de sjoelclub. We zijn nu aangeland in week 23 na een vakantieweekje. Dus: nog 7 weken te gaan. Zorg ervoor dat je 15 weken gespeeld hebt om voor een prijs in aanmerking te komen. Doe je best in de laatste loodjes.

De Competitie 

We sjoelen alweer onafgebroken tot in de 23de week. De resultaten beginnen een beetje te stabiliseren. De club resultaten zijn gemiddeld gezien behoorlijk stabiel. De een gaat natuurlijk beter en de ander minder. In de uitslagen is Anneke toegevoegd. Ze begint een beetje te wennen. De laatste week ging ze een stuk beter. Houden zo, Anneke. Nogmaals, zorg ervoor dat je tien voor 7 aanwezig bent zodat we op tijd kunnen beginnen. Heb je het gevoel dat er plotseling een vreemde bak bij was? Dat kan want we wisselen 2 bakken die voorheen altijd achteraan bleven staan. Nu zijn alle bakken in gebruik.   

Runner-up competitie

In de runner-up competitie is het bloedstollend spannend. Aan kop staat Fenna met kort daarop Ramon. De week hiervoor waren er nog 3 achtervolgers kort achter Fenna die onderling slechts 20 speelpunten verschilden. Dat is in week 23 sterk veranderd. Het kan nog een spannende strijd worden tussen Fenna en Ramon. Remco is sterk teruggevallen mede doordat hij niet zoveel bakken gespeeld heeft. Dan kun je met 1 of 2 slechte scores veel terugvallen.

Individueel en teamsjoelen in Rolde en Barneveld. Andere wedstrijden

Onderhand sinds de vorige nieuwsbrief hebben we al weer 3 keer in Rolde gesjoeld.

Niet meer in de sporthal maar in het zalencomplex. De Schavuit leden hebben het goed gedaan. In de einduitslag Jan Moesker en Jan Brat een 1ste plaats in C en D. Een 2de plaats was er voor

Hendrik Mensing en Jan Krol in E en F. Verder een 3de plek voor Ramon in E. In de top 5 per klasse waren verder Janny Kruizinga , Piekie Snuk er met een 4de plaats en Danny en Fenna met een 5de plek. Nog niet bekend is wie er allemaal naar het NK in Barneveld kunnen. Wegens de lage opkomst op afdelingswedstrijden in het land wordt dit nog nader bekeken. In eerste instantie lijkt het er op dat 50% van de deelnemers naar Barneveld kunnen. Zeker zijn dan, op de 50% basis, Jan Moesker, Jan Brat, Ramon, Hendrik, Jan Krol, Fenna en Ben Huizinga. Twijfelachtig is het voor Jannie Kruizinga en Piekie Snuk. Laatste info: Die gaan ook. Nagedacht wordt hoe we nu verder moeten met afdelingswedstrijden. De opkomst is in veel regio’s bedroevend laag. Later hierover nader bericht. Het is maar even dat u dit weet.

Andere zaken

De slotavond wordt gehouden in De Bonte Wever op 11 mei. De datum is dus gewijzigd van 25 naar 11 mei. Kun je er al vast rekening mee houden.  Binnenkomen, prijsuitreiking en lekker eten en gezellig kletsen. Verdere info hierover volt nog op een clubavond.

Jan Moesker   Redactie (25ste jaar nieuwsbrieven)