Beste Sjoelvrienden en vriendinnen, hierbij weer een nieuwsbrief van de sjoelclub “SCHAVUIT”.

 

Introductie.

Hierbij de 4de en laatste nieuwsbrief van het seizoen 2022/2023. Een seizoen waarin Jaap Middelbos ons is ontvallen. Een verlies voor de club. Willie Collij is weer terug na een langdurige ziekte. Daar zijn we blij mee. Remco heeft problemen met zijn knie en moet daaraan geopereerd worden. Wel een seizoen die we gelukkig zonder onderbreking af hebben kunnen maken. In totaal hebben we goed gepresteerd. Als club zijn we 20 punten gestegen. Dat is dus zo ongeveer gemiddeld 1 punt per lid omhoog. Nu nog de slotavond en dan zit het er weer op. Dan gaat de sjoelvakantie in. We starten dan weer op 4 september. De slotavond is op 11 mei, donderdag dus, en we moeten om 17.30 uur aanwezig zijn. Allemaal een fijne vakantieperiode toegewenst.

 De Competitie 

Dit staat in een aparte bijlage.

 Runner-up competitie

Anneke staat nu bovenaan maar kan de beker niet winnen omdat ze geen 15 weken vol heeft gemaakt. Daarachter staat Ramon als 2de en Fenna 3de. Hier spant het erom. Met een slechte score van Ramon en een goede van Fenna zou het nog kunnen wisselen. Wie wint er? Dat weten we vanavond.  

Individueel en teamsjoelen in Rolde en Barneveld. Andere wedstrijden

Alles over de afdelingswedstrijden in Rolde is in de vorige nieuwsbrief al vermeld. Blijft over hoe het op het NK gegaan is. Door de prestaties in Rolde hebben we ons met 10 leden geplaatst voor het NK. Daar is nog een 11de bijgekomen door afzegging. In de HHA-klasse was geplaatst Jelle Elzinga, in de C klasse Jan Moesker en Jannie Kruizinga, in D Jan Brat en Piekie Snuk, in E Hendrik en Ramon, In F Jan Krol en in G Leo Nauta, Fenna en Ben Huizinga. De resultaten waren nou niet om naar huis te schrijven. Ik noem de 2 best-geplaatsten en dat waren Fenna op een 8ste plek en Jan Brat op een 9de plek. De rest was nog lager uitgekomen. Niets om verder over te schrijven. Volgend jaar mogelijk beter.

Andere zaken

De slotavond wordt gehouden in De Bonte Wever op 11 mei. De datum is dus gewijzigd van 25 naar 11 mei. Kun je er al vast rekening mee houden.  Binnenkomen, prijsuitreiking en lekker eten en gezellig kletsen. Verdere info hierover volgt nog op een clubavond.

We starten volgend seizoen met het sjoelen op maandag 4 september. Alvast noteren.

Ook om te noteren is dat de algemene ledenvergadering op 30 oktober wordt gehouden.

Er komt een voorstel om de contributie met €5,00 per jaar te verhogen. Deze verhoging wordt ingebracht in de ledenvergadering voor goedkeuring. De contributie is zeker al 15 jaar €60,00.

Gezien alle kostenverhogingen lijkt dit een redelijk voorstel.

 

Jan Moesker   Redactie (25ste jaar nieuwsbrieven)

 

Bijlage 1 Verslag competitie per lid.