Seizoen 2019/2020 Nieuwsbrief 2

November 2019

 

Beste Sjoelvrienden en vriendinnen, hierbij weer een nieuwsbrief van de sjoelclub “SCHAVUIT”.

 

Introductie.   

Hallo sjoelvrienden en vriendinnen. Hierbij de 2de nieuwsbrief van het seizoen 2019/2020. We spelen al weer de 11de week als u deze brief krijgt. Voor Harm en Alie blijft het moeilijk om iedere week te komen. Het wordt dus per week kijken of het wel of niet lukt te komen. Klaas heeft een heel moeilijke periode achter de rug maar heeft toch weer de moed om wat meer actief te zijn. Een lichte verbetering in zijn situatie. Bijzonder is dat de club volgend jaar 40 jaar bestaat. Wel iets om aandacht aan te schenken, nietwaar! Over het hoe en wat wordt nog nagedacht. Suggesties hiervoor zijn van harte welkom en kunnen bij aanwezige bestuursleden tijdens de competitieweken ingebracht worden. Alle AGV formulieren zijn nu ingediend. Door elkaar te helpen met het invullen is dit nu mooi gelukt. Mooi toch. Dan gaan we nu naar de competitie.

 

De Competitie

Afgesproken is in het bestuur dat we de komende nieuwsbrieven aandacht zullen besteden aan enige spelregels. In deze nieuwsbrief starten we er mee en hebben we het over stenen die uit de bak schieten. Stenen die door een poort zijn gegaan zijn geldig. Normaal blijven ze in in het vak zitten maar soms vliegen ze er uit. Dat kan op 2 manieren. 1. Ze springen uit het vak en komen in een ander vak. Vanuit het vak 1 bij voorbeeld in vak 3 of 4. Het is van groot belang dat het jurylid altijd goed oplet zodat hij kan zien waar de schijf uitgesprongen is en waar hij terecht gekomen is. In dit geval legt het jurylid de steen terug in het vak waar hij uit gekomen is. Doe dit wel zo dat je de speler zo weinig mogelijk hindert, bij voorbeeld aan het einde van een spelbeurt.

2. De schijf springt uit de bak en komt buiten de bak op de grond terecht. Dat kan dichtbij zijn maar ook een heel eind verder. In dit geval is het ook weer goed bij de les te zijn om gezien te hebben uit welk vak de schijf gesprongen is.Ga niet direct achter de schijf aan want dat verstoort het spelen van de speler aan jouw bak maar ook dat van anderen. Wacht tot de speelbeurt voorbij is, zoek of pak de schijf, en plaats de schijf dan in de het juiste vak. Let dan alsnog op dat je anderen niet stoort. Zo zie je maar dat het goed opletten is en geconcentreerd blijven als jurylid. Een volgende keer gaan we het hebben over het stapelen van de stenen. Denk er alvast maar eens over na. Ook een belangrijk onderwerp.

 

Runner-up competitie

We zijn, zoals al vermeld aanzienlijk beter gestart dan vorig jaar. Te goed misschien? We vallen nu wat terug maar blijven nog steeds op een mooie plus. Hopelijk gaat het stabiliseren en kunnen we nog wat stijgen. Koploper is Remco met kort daarop Leo. Anneke en Henk ten Buur completeren de bovenste 4.

Individueel en teamsjoelen in Rolde en Barneveld

16 oktober was dan het NK teams. We zijn met 2 teams naar Barneveld gegaan. Het eerste team werd 4de in de C-klasse met slechts 21 punten tekort voor een 3de plek. Gezien de individuele scores lijkt het erop dat het heel moeilijk spelen was op de bakken. Het tweede team werd 5de in de D-klasse. Ook hier was het moeizaam spelen zo te zien aan de scores. De eerste selectiewedstrijd in de afdeling Noord zit er ook weer aan te komen. Deze wordt gehouden op op 4 januari in de sporthal in Ter Apel. De Boerhoorn in Rolde is nu dicht en gaat drastisch verbouwd worden. Alle bakken uit Rolde zijn nu al in Ter Apel. Dat is wel even verder rijden met z’n allen.

Schavuit toernooi in Hooghalen

Het toernooi is 2 november weer geweest. Sportief weer een mooi succes. Helaas waren er wat minder deelnemers dan het vorige seizoen. Toch al met al een geslaagd toernooi. De Schavuit leden hebben ook goed gepresteerd. Mooi.

 

En verder…

De jaarvergadering is weer in goede sfeer verlopen. De club blijft sportief en financieel mooi stabiel. Het sjoelen op hindernisbakken in combinatie met het spelen van andere spelsystemen was weer een heel gezellige boel. Jan Moesker heeft weer een einduitslag berekend met een handicap in verhouding tot de speelsterkte van iedere speler op basis van de laatste competitie stand. Winnaar werd Jan Moesker. De complete uitslag staat op de website onder Uitslagen-standen/speciaal sjoelen.

 

Hiermee sluit ik deze 2ste nieuwsbrief van het seizoen 2019- 2020 af.      Jan Moesker  Redactie