Seizoen 2013/2014 Nieuwsbrief 1

September 2014

 

Beste Sjoelvrienden en vriendinnen, hierbij weer een nieuwsbrief van de sjoelclub “SCHAVUIT”.

 

Introductie.

Hallo sjoelvrienden en vriendinnen.

Hierbij de eerste nieuwsbrief van het seizoen 2013/2014. We zijn op 2 september weer begonnen en hebben zonet week 4 gespeeld. Helaas moeten we afscheid nemen van Gea en Marianne. Gea kan het niet meer met haar werk combineren en Marianne heeft o.a. een dikke langdurige ontsteking in haar arm en zit ook in de knoop met andere activiteiten. Jammer maar zo gaan de dingen nou eenmaal. We kunnen ook weer een nieuw lid begroeten namelijk Danny Vochteloo. Terug van weg geweest. Op 28 oktober houden we weer onze jaarlijkse ledenvergadering. Een meestal korte vergadering en na de pauze weer hindernissjoelen.

Vergeet het niet. Noteren die datum.

  

De Competitie

De competitie is 4 weken oud en er zijn al weer wat opvallende zaken te melden. We gaan er als club dik op achteruit. We staan nu na 3 weken op -41,81 dat is op gemiddelde bijna 2 punten lager dan de eindstand van het vorige seizoen. Hoe kan dat nou toch? Vorig jaar gingen we zo lekker en eindigden met ongeveer +60. Er komt een kentering dus er is hoop. Voor verdere rapportage wachten we tot na week 5 als de onrust en gewenning er hopelijk weer wat uit is. Danny zal ingevoegd worden in de A-klasse waarbij die wel wat groot is maar een andere keuze hebben we niet. Ditmaal is het verhaal van de competitie wat aan de korte kant, zeg maar heel kort. De volgende nieuwsbrief is er absoluut meer te schrijven.

 Individueel en teamsjoelen in Rolde, Voorthuizen en Noord Bokaal

De teamwedstrijden binnen de ANS en dus ook in Rolde zijn vervallen. Achtergrond is dat in een aantal regio’s de deelname zo laag is dat er met goed fatsoen geen wedstrijden georganiseerd kunnen worden. Gezien de trend neigt naar nog erger heeft de ANS besloten geen regionale selectiewedstrijden meer te organiseren maar een Open Landelijk Nederlands Kampioenschap te houden. Iedere club kan hierop met 1 of meerdere teams inschrijven.

Het open Nederlands kampioenschap teams wordt gehouden op 23 november 2013.

De individuele selectiewedstrijden gaan wel door. Ze worden gehouden op 4 januari, 1 februari en 1 maart 2014.

Het NK individueel wordt gehouden op 19 april 2014.

De Noordbokaal Competitie gaat ook weeer van start. De data zijn 21 september Ter Apel (net geweest),

16 november te Wildervank, 18 januari Klazinaveen, 8 maart Vlagtwedde, 5 april Marum.

 

Nog wat andere zaken

Nog enkele belangrijke zaken moeten we nog vermelden.

Er zijn 2 sjoelbakken te koop voor 30 euro per stuk. Er zitten allemaal goede stenen in de bakken.

Indien belangstelling dan graag melden bij Jaap Middelbos of een bestuurslid.

De website is weer up-to-date. Dat kost altijd wel enige inspanning om dat weer op de rit te krijgen evenals het systeem van scoreverwerking. Nu moet alles echter weer goed zijn.

 

Helaas is er niet meer te vermelden en sluiten we hiermee deze wel erg korte nieuwsbrief.

 

 

 De redactie: Jan Moesker