Seizoen 2016/2017 Nieuwsbrief 1

september 2017

 

Beste Sjoelvrienden en vriendinnen, hierbij weer een nieuwsbrief van de sjoelclub “SCHAVUIT”.

 

Introductie.   

Hallo sjoelvrienden en vriendinnen.

Hierbij de 1ste nieuwsbrief van het seizoen 2017/2018. We hebben nu 2 weken achter de rug en we hebben weer een flinke dip in de eerste 2 weken.Het valt dus niet mee om na zo’n vakantie periode weer in het sjoelritme te komen en de fijngevoeligheid terug te krijgen na zo’n periode. In week 1 waren er 2 leden in de plus, Erik en Trudi. In week 3 gelukkig al weer 5. In de 3de week was er dus een omkeer. We vertrouwen er maar op dat we weer flink terugkomen. Ook dit seizoen zullen we niet verder komen dan 29 weken. De 30 weken lijkt niet een haalbaar doel een enkel seizoen daargelaten. Dien ten gevolge moet men 14 weken gesjoeld hebben om voor prijzen in aanmerking te komen. Met Jaap, die een operatie aan zijn arm heeft ondergaan, hoeven we voorlopig in de competitie geen rekening te houden. We zien wel wanneer hij weer terugkomt. Met de berekening van de opkomst houden we hier rekening mee.

Verder hebben we er 9 nieuwe leden bij. U zult ze niet op de sjoelavonden tegen komen want het zijn alleen zogenaamde 10-tjes leden. Dat wil zeggen dat ze meedoen met team- en induviduele wedstrijden van de ANS en dan voor Schavuit uitkomen.

Schavuit tournooi in Hooghalen

Het volgende tournooi wordt gehouden op 4 november 2017 te Hooghalen. Als iemand nog leuke prijzen heeft dan houdt de vereniging zich van harte aanbevolen. Wil je ook meehelpen. Contact: Fenna Middelbos.

De Competitie

Zoals al genoemd zitten de eerste 3 weken er weer op. Zoals al genoemd hebben we weer een flinke dip in de eerste 2 weken. In week 3 komt het weer terug. Wat moeten we er van zeggen. Zo vroeg in de competitie. Het enige is dat we niet zo’n slechte start hadden als in het vorige jaar. Gezien het spelpeil in week 3 is er goede hoop dat we snel terugkomen. Het is een kwestie van afwachten hoe een en ander zal verlopen. Op de nieuwe bakken is goed te spelen lijkt het zo. Ze zijn niet echt super anders dan de oudere bakken. Ikzelf heb wel last van de lichte kleur van de bakken die nagenoeg gelijk is aan de kleur van de stenen. U ziet op de website dat we in week 1 maar 1 ronde gespeeld hebben. De oorzaak zat in het feit dat we sjoelgasten hadden waarvanj het tempo wel erg laag was. Hierdoor hebben we besloten na de pauze geen 2de ronde te sjoelen.

Runner-up competitie

Na een zeer spannende afloop van de vorige runner-up competitie zijn hebben we nu weer een nieuwe start. In week 1 slechts 2 persoon in de plus.  Dus bijna  iedereen scoorde slechter dan het vorige seizoen. In week 2 was het slechts 1. In week 3 gaat het de goede kant op: 5 in de plus. Zo moeten we het hebben. Hopelijk gaan er nog veel meer naar de plus kant toe. Het zit er in.

 Persoonlijke records:

Nu na 3 weken hebben we al weer het eerste persoonlijke record. Henk ten Buur verbeterde zijn 10 bakken record en doorbrak de 1200 grens. Mooi resultaat Henk. Verder is het afwachten waar, bij wie en wanneer de records zullen vallen. Individueel en teamsjoelen in Rolde en Barneveld

Het landelijke kampioenschap teamsjoelen zal plaats vinden op 18 november. Wilt u meedoen, opgave bij Jan Moesker en Janny Kruizinga. 5 10-tjes leden hebben te kennen gegeven dat ze met teamwedstrijden mee willen doen. De eerste induviduele wedstrijd in Rolde zal zijn op 30 december. Helaas is geen betere datum beschikbaar. De volgende individuele wedstrijden zijn op zaterdag 3 februari en zaterdag 3 maart. (Er staat 4 maart op de wedstrijdkalender, wordt aangepast.)

Enkele andere zaken

De algemene ledenvergadering wordt gehouden op 13 november!! Dit in tegenstelling van wat er nu nog op de wedstrijdkalender staat. Let hier goed op! Allen, inclusief de 10-tjes leden, van harte welkom.

We gaan weer, zoals gewoonlijk, alternatief sjoelen. En nu alvast, de slotavond is gepland op 24 mei.

Op 7 oktober is er bij het warenhuis Vanderveen een sjoeltoernooi. De sjoelclub heeft besloten hier medewerking aan te verlenen. Wilt u ook meehelpen hieraan? Info en opgave voor hulp bij Fenna of Jan Moesker. Opgave voor deelname bij Vanderveen.

 

Hiermee sluit ik deze 1ste nieuwsbrief van het seizoen 2017- 2018 af.    Jan Moesker  Redactie