Seizoen 2015/2016 Nieuwsbrief 3a

Februari 2016

 

Beste Sjoelvrienden en vriendinnen, hierbij weer een nieuwsbrief van de sjoelclub “SCHAVUIT”.

 

Introductie.

Hallo sjoelvrienden en vriendinnen.

Hierbij de 3de nieuwsbrief van het seizoen 2015/2016. De sjoelclub bestaat dit seizoen/jaar (2015/2016) 35 jaar. Een mooi idee dat de club al zo lang bestaat. We gaan als club steeds beter. Het is onbegrijpelijk hoe dit kan. Een goede verklaring kan ik niet geven. Er zijn er maar 5 in de min waarvan er drie nog best wel in de plus zouden kunnen komen. Een van hen, Harm, staat minimaal in de min en dat zal dit seizoen wel zo blijven. Dit doordat hij lijdt aan een verstoring van zijn auto-immuun systeem. Een ernstige situatie waarvoor hij overgebracht was naar het UMCG in Groningen. Tijdens onze afgelopen competitie avond werd medegedeeld dat hij weer thuis is. De behandeling staat zo goed aan dat hij niet meer in het ziekenhuis hoeft te blijven. Een buitengewoon goed bericht waar we allemaal erg blij van worden. We wensen Harm dan ook via deze nieuwsbrief geluk met dit blijde nieuws. Betje, ze wordt 18 februari 93 jaar, doet het ook weer hartstikke goed. Fantastisch dat ze er bijna elke week weer is en ook nog in opgaande lijn is.

Iets anders. Voorbeeld: Jan Moesker houdt de standen bij. Dat gaat prachtig en met veel informatie. Stel nu eens voor dat hij dit niet meer kan doen. De gevolgen zijn dan catastrofaal. We zijn als bestuur nu bezig om te kijken wie de taken van wie eventueel kan overnemen. Mogelijk niet helemaal in dezelfde vorm maar toch zo dat de minimale vereisten in ieder geval gecontinueerd kunnen worden. Zoiets geldt natuurlijk voor alle bestuurstaken. Het een is gemakkelijk en het ander is weer heel moeilijk. Het wordt bekeken wie wat eventueel kan overnemen en we zullen wel ontdekken wat er mogelijk is. We gaan nu naar de competitie

De Competitie

De competitie zit in de 20ste week. Het gaat, zoals al vermeld, prima. Vorige week scoorde Jan Postma het prachtige 10 bakken resultaat van 1470 punten en een voor hem nieuw 20 bakken record van 2916. Zijn record is in het verleden nog hoger geweest maar we kunnen op dit moment de oude scores van voor 2005 niet bekijken. In dat jaar zijn we begonnen met het vastleggen van 20 bakken records. We zoeken naar een oplossing om deze gegevens alsnog boven water te krijgen. Rinkje ging resentelijk over de 1200 grens heen. Haar 10 bakken record wordt bijna om de 2 weken scherper gesteld. De grafieken tot en met week 20 hangen aan het bord. Interessant om te bekijken. Ze zijn ook weer op de website geplaatst. Ze geven een mooi beeld, per lid, hoe het gaat met alle ups en downs. Verder kan ik niet zoveel vertellen. Ditmaal geen gedetailleerde analyse van ieder lid. Dat komt weer in de volgende nieuwsbrief.

Runner-up competitie.

18 spelers in de plus en slechts 5 in de min. Uitzonderlijk. Aan kop gaat Rinkje en op de hielen van haar Sebastiaan. Deze 2 gaan duidelijk uitmaken wie de winnaar wordt aan het einde van de competitie. Wie?

Nog steeds geen peil op te trekken hoewel Rinkje wel langzaam wegloopt van Sebastiaan. Op dit moment staan er 13 op meer dan plus 1. Als kees Bouwman doorgaat zoals hij nu speelt komt hij mogelijk ook nog in de buurt van de 2 koplopers.

Persoonlijke records:

De persoonlijke records vliegen ons nog steeds om de oren. 7 leden hebben 1 of meerdere persoonlijke records gebroken. Het zijn er in totaal tot nu toe 31! De vorige nieuwsbrief waren dat er 19! Wat een toename. Hoe verloopt dit verder? Ook geen peil op te trekken. De meesten zitten natuurlijk bij de nieuwkomers. Voor Sebastiaan zijn dat er nu 9, Kees Bouwman 4 keer, Hendrik 4 maal, Leo 3 maal, Henk ten Buur 2 en Rinkje springt nu van 1 naar 8 maal. En ten slotte om niet te vergeten Jan Postma met een fantastisch 1470. Slechts 7 punten, oftewel slechts 1 kantje, van zijn absolute 10 bakken record. Gefeliciteerd allemaal.Individueel en teamsjoelen in Rolde,

We hebben 2 rondes induvidueel achter de rug. Hoe hebben we gepresteerd? De eerste ronde in december vielen in de prijzen: Anja als 2de in de D klasse, Fenna als 3de in de E klasse en Rinkje (voor Groningen) eerste in de I klasse. De eerste ronde werd in december gehouden omdat er in januari geen plek meer was in de Boerhoorn te Rolde. Dan de 2de ronde in februari. Anja in D een eerste plaats en Rinkje in I ook eerste. Mooi hoor. De tussenstand staat er nu zo voor:

Op dit moment geplaatst voor Barneveld: Anja en Kees in D, Fenna en Piekie in E, Klaas in F en Rinkje uiteraard in I. Er is echter nog 1 ronde te gaan en speler die nog maar 1 ronde gespeeld hebben kunnen er zo tussenschuiven. Anja en Kees staan redelijk veilig in D. Piekie en Fenna in E staan ook veilig. Klaas staat op de wip, niet veilig dus. Rinkje kan het NK qua sjoelen niet meer missen. Zo staat het er voor. 12 maart is de beslissende ronde voor plaatsing. Het NK individueel is op 16 april.

Enkele andere zaken

Nu we het toch hebben over het eind van de competitie kan de slotavond er ook wel even bij.

Die wordt gehouden op Perron-3 in Tynaarloo. De kosten bedragen voor leden weer €10,00 en niet leden hebben een hele gezellige avond inclusief eten en spellen voor €29,50. De juiste datum is 26 mei 2016. Volgend jaar hebben we weer ons toernooi op 5 november in Hooghalen.Hebt u iets wat geschikt is als prijs dan graag contact met Janny of Fenna.

 

Hiermee sluit ik deze nieuwsbrief af.Jan Moesker