Seizoen 2017/2018 Nieuwsbrief 3     februari 2018

 

Beste Sjoelvrienden en vriendinnen, hierbij weer een nieuwsbrief van de sjoelclub “SCHAVUIT”.

 

Introductie.   

Hierbij de 3de nieuwsbrief van het seizoen 2017/2018. We hebben nu 18 weken achter de rug. We hebben als club van de achterstand ten opzichte van vorig jaar weer een flink stuk ingehaald hoewel het de laatste weken iets minder ging. We kunnen weer heel blij zijn dat we een nieuw lid mogen verwelkomen namelijk

Gerrie Lieverdink. Gerrie van harte welkom ook via deze nieuwsbrief. Een ander zeer heugelijk feit is dat Jaap, na een langdurige periode van herstel van een armblessure, weer meespeeld. Het is even wennen maar hij komt denk ik wel weer snel op zijn oude niveau. Er komen nog meer nieuwe bakken bij. Voor de een een ramp misschien en voor een ander in mindere mate maar in de toekomst wordt geheel op deze bakken gespeeld en zo moeten we er toch aan gaan wennen.

De Competitie

Zoals al genoemd zitten er nu 18 weken op en zijn we ruim over de helft van de competitie. En op dat moment zou ik iets gedetailleerder op de stand terugkomen. Bij deze.Toppers in deze competitie zijn wel Hendrik en Jeannet. Zij zijn ten opzichte van het vorige jaar sterk vooruit gegaan.

Hoe gaat het met de diverse spelers? In de A-Klasse blijft Jan Postma wat schommelen hij zit nog net mooi in de plus. De laatste week was wel heel erg onder zijn niveau. Dan kan beter, Jan. Jan Moesker had een slecht begin maar is vooral in de laatste weken weer sterk in opkomst. Jannie had een sterke eerste helft maar valt nu toch iets terug. Erik had een zwakke start, kwam goed terug en schommelt al geruime tijd ronnd de 130. Blijf in de 130 Erik! Anja is na een slechte start goed teruggekomen en staat nu stabiel net onder de 130. Kees is na een beroerde start goed teruggekomen. Het laatste deel van de competitie blijft het redelijk stabiel. Ramon speelt mooi stabiel afgezien van de gebruikelijke schommelingen in het begin. Henk K. moet weer helemaal opnieuw beginnen en dat kun je zien. Hij komt echter al wel weer sterk opzetten. Doorgaan Henk. B-Klasse. Piekie had een matig begin maar heeft haar verlies zo goed als weg gewerkt. Netjes Piekie.Hetzelfde geldt zo ongeveer voor Jan Brat en Alie Beerda. Jan is nog steeds in stijgende lijn terwijl Alie in het laatste tot nu toe iets terugvalt. Maar dat kan zo weer veranderen. Fenna had een slechte start maar kwam daarna heel sterk terug. In de tweede helft tot nu toe valt ze weer wat terug. Ten slotte in deze klasse. Ook Alie Geerts had een slecht begin. Ze kwam heel goed terug en in de tweede heft tot week 18 blijft het zeer vlak staan.

C-Klasse. Klaas begon niet al te slecht maar zakte wel iets. Daarna kwam hij mooi terug en kwam zelfs even een fractie in de plus. Daarna werd het weer iets minder. Hendrik had een heel erg sterke start tot ongeveer halverwege waar we nu zijn. Hij passeerde Klaas zefs op dat moment en was eerste in de klasse. Daar schrok hij kennelijk zo van zodat er daarna een terugval was. Kan hij nog weer in de buurt van Klaas komen? Rinkje had ook niet een zo goede start maar kwam toch weer terug op het startniveau van dit seizoen. Ze komt echter dit seizoen niet meer op sjoelen zoals Leo mededeelde. Jaap is in week 13 weer begonnen met sjoelen. Zijn we natuurlijk hartstikke blij mee. Dat hij weer helemaal moet leren sjoelen spreekt vanzelf. Het gaat wel weer de goede kant op. Doorzetten Jaap. Harm heeft in het begin om bekende redenen ook een flinke dip gehad maar is ook weer goed teruggekomen. Zo halverwege deze periode blijft het mooi stabiel. Ten slotte de D-Klasse. De klasse van de strakke lijnen in de grafiek D-Klasse. Trudie bovenaan iets dalend op het eind. (week 18). Jeannet is goed bezig. Ze is mooi gestegen en houdt het ook mooi vol. Ze stijgt gestaag steeds hoger. Prima Jeannet! Henk ten Buur had een sterk begin. Hij zat zelfs heel mooi in de plus. Maar hij is weer wat teruggevallen en zit nu net in de min. We verwachten toch wel weer een comeback van je Henk. Leo had een slechte start maar is toch wel weer wat teruggekomen. Vanaf week 8 is het een constante lijn. Vorige week echter speelde hij weer en 140-tiger. Wat een opsteker.Ga zo door Leo! En tenslotte onze nieuwkomer. Gerrie gaat in de eerste weken al flink vooruit. Het zal niet zo lang meer duren, denk ik, dat ze boven de 100 uitkomt. De lijn zit erin. Zet hem op Gerrie!

Runner-up competitie

In week 18 staan er nu nog maar 4 in de plus. En de potentie is er wel dat dat het er nog meer worden.De afbouw van het eerste verlies vertraagd wat ten opzichte van de vorige nieuwsbrief. In de eerste 18 weken gingen we van -68 naar -21. Dat is hartstikke goed hoor! Na een dipje moeten we wel weer naar boven. De swing is er nu een beetje uit. Maar op het einde wordt het ook steeds moeilijker er nog wat af te halen. We gaan ons best er voor doen.

Persoonlijke records:

Nu na 18 weken hebben we 4 persoonlijke records. Hendrik maakte wel een heel grote klapper met een verbetering op 10 bakken van maar liefst 58 punten en op 20 bakken een verbetering van 54 punten. Dit komen we voor de al wat oudere leden niet vaak tegen. Ook die van Ramon is er wel een hele mooie met een score van 1379. Ramon op naar je eerste 1400 score.Individueel en

Teamsjoelen in Barneveld en afdelingsselectiewedstrijden

Bij het teamsjoelen zijn we uiteindelijk toch met 3 teams op pad gegaan naar Barneveld. Er was namelijk een mogelijkheid om onze 3 resterende leden op te geven bij de ANS. Die hadden een pot met “losse leden” die wel mee wilden doen maar nog niet in een team zaten. Zo kwam ons derde team tot stand.

De resultaten waren ook niet slecht.Het eerste team in de 2de klasse eindigde als 5de.

Het tweede team in de 2de klasse eindigde als 3de. Dit na correctie achteraf van de uitslag. Op de dag zelf stonden de tweede klassers beide 1 plaats hoger. 2de en 4de dus. En dat is uiteindelijk wel de beleving op dat moment.

Het derde team in de 3de klasse werd zonder correctie mooi tweede. Daar kunnen we uiteindelijk toch wel tevreden mee zijn. Onderhand zijn de 1ste en 2 de ronde afdelingssjoelen in Rolde ook weer geweest.

In de eerste ronde hebben we heel goed gepresteerd. 2 1ste plaatsen van Rinkje en Piekie, 2 tweede plaatsen van Jan Postma en Kees Bouwman en 4 derde plaatsen van Jelle Elzinga, Ramon, Hendrik (voor Hoogeveen) en Danny. In de 2 de ronde op 10 februari hadden we 3 1ste plaatsen voor Jelle, Piekie en Harm. Een 2de plaats voor Rinkje en een 3de PLAATS VOOR LEO! Goed gedaan Leo! Een goed vervolg op je 140 in de competitie.

En verder…

 De slotavond is op 24 mei bij Alinghoek in Drouwen. De zelfde accommodatie als vorig jaar. We moeten tussen 17.00 en 17.30 uur aanwezig zijn. Na de prijsuitreiking is er een groot buffet. Daarna spelen we nog wat spellen. De kosten voor volle leden is €10,00 en voor niet leden en 10-tjes leden €32,50 Het gaat weer een gezellige avond worden. En, oh ja, het drinken is onbeperkt kosteloos. Voor leden die nog geen Schavuit poloshirt hebben deze is bij Fenna te bestellen onder opgave van maat.

 

 

Hiermee sluit ik deze 3de nieuwsbrief van het seizoen 2017- 2018 af.       Jan Moesker  Redactie