Seizoen 2017/2018 Nieuwsbrief          2  november 2017

  

Beste Sjoelvrienden en vriendinnen, hierbij weer een nieuwsbrief van de sjoelclub “SCHAVUIT”.

 

Introductie.   

Hierbij de 2de nieuwsbrief van het seizoen 2017/2018. We hebben nu 9 weken achter de rug en we krabbelen weer aardig omhoog na een bijna traditionele flinke dip in de eerste 2 weken. Jaap worstelt nog steeds met zijn arm. Sjoelen zit er echt nog niet in. We popelen natuurlijk om hem weer achter de bak te zien. Verder is er niet zoveel nieuws van de club. We naderen weer de feestdagen en dan is het altijd maar weer: wanneer sjoelen we wel en wanneer niet. De laatste competitie dag van dit jaar is op 18 december en we beginnen weer op 8 januari. Op 30 december is de eerste ronde van de afdelingskampioenschappen in Rolde.

Hiermee sluiten we dit hoofdstuk af en gaan we naar ons afgelopen toernooi in Hooghalen.

Schavuit tournooi in Hooghalen

We hebben ons toernooi in Hooghalen ook weer achter de rug. Het is in allerlei opzicht weer prima verlopen.

We hebben als Schavuit leden ook wel weer goed gepresteerd. Er was weer een mooie verloting met best wel weer veel mooie prijzen.Volgend jaar zijn de culinaire mogelijkheden in Hooghalen veel beter met een nieuwe uitgebreide keuken. We zijn benieuwd. Er waren 47 deelnemers en daar mogen we dik tevreden mee zijn. En, we hebben er ook nog iets aan overgehouden. Mooi toch.

De Competitie

Zoals al genoemd zitten de eerste 9 weken er al weer op en halen we weer goed in op het verlies van de eerste 2 weken. Hendrik laat een geweldige vooruitgang zien en afgaande op de eerste 9 weken is het spel van Leo ook in opgaande lijn. Volgende week, week 10 dus, publiceren we weer de grafieken van week 1-10. Daarop is dan prima te zien hoe de prestaties van een ieder verloopt. Ik zal ze ook nog op het bord hangen en/of  ter inzage neerleggen. Interessant is de tweestrijd tussen Janny en Jan in de A klasse. Nadat Jan Moesker jaren lang onbetwist 2de is geweest wordt dit nu door Janny bedreigd. Hij moet nu flink aan de bak. Ook Alie B en Piekie hebben het met elkaar aan de stok. Ook spannend. In C deed Hendrik een aanval op de eerste positie van Klaas maar die werd duidelijk afgeslagen. Klaas loopt nu weer wat uit op Hendrik. Maar ook hier kan het best nog wel spannend worden. Klaas gaat weer mooi naar de 120 toe.

In D ligt alles een beetje uit elkaar. Er wordt echter wel goed gepresteerd. Ook Leo gaat na een geweldige dip weer mooi omhoog. Hou dit vast Leo!

Runner-up competitie

In week 9 staan er nu onderhand 6 in de plus. En de potentie is er dat dat er nog meer worden. Het gaat er dus op vooruit. Het verlies van de eerste weken wordt tot nu toe snel afgebouwd. In de eerste 9 weken gingen we van -68 naar -27. Dat is hartstikke goed hoor! Houden zo zou ik zeggen. De swing zit er in. We zitten in een goede flow.

 Persoonlijke records:

Nu na 9 weken hebben nog steeds maar 1 persoonlijk record, die van Henk ten Buur ondanks dat we goed spelen. Er zullen er vast nog wel wat komen. We moeten het maar afwachten.Individueel en teamsjoelen in Rolde en Barneveld

Zaterdag wordt het landelijke open teamkampioenschap gehouden. Schavuit doet mee met 3 teams. Die staan alle 3 in de top3 ranking van de 2de en 3de klasse. Het derde team heeft vanuit de ANS nog een lid toegevoegd gekregen. Er waren namelijk 11 leden die zich opgegeven hadden. Daaruit kunnen we slechts 2 teams vormen en blijven er dus 3 over die niet geplaats kunnen worden. Dit is altijd een trauma voor de samensteller van de teams. Je maakt zo sterk mogelijke teams en dan blijven er nog mensen over. Gelukkig is er nu een “pot” individuele sjoelers die zich opgeven en daaruit kunnen de verengingen putten om een team compleet te maken. Dat was nu bij ons dan ook het geval. Geen teleurgestelde leden dus. Mooi zo.

En verder…

Vanavond bij het hindernissjoelen hebben we het gewone sjoelen vervangen door het systeem 20-2. Dit houdt in dat we met 20 stenen en in 2 beurten zo hoog mogelijk trachten te scoren. Dus opletten: maar 2 beurten. Min of meer induvidueel koppelsjoelen. Even weer wat anders wat we normaal in de club niet hebben.

Hiermee sluit ik deze 2de nieuwsbrief van het seizoen 2017- 2018 af.       Jan Moesker  Redactie