Seizoen 2015/2016 Nieuwsbrief 2

November 2015

 Beste Sjoelvrienden en vriendinnen, hierbij weer een nieuwsbrief van de sjoelclub “SCHAVUIT”.

 

Introductie.

Hallo sjoelvrienden en vriendinnen.

Hierbij de 2de nieuwsbrief van het seizoen 2015/2016. De sjoelclub bestaat dit seizoen/jaar (2015) 35 jaar. Een mooi idee dat de club al zo lang bestaat. In het begin waren er maximaal 115 leden en dit is afgenomen naar de huidige nu 24 leden. We hopen en vertrouwen dat de club nog vele jaren hierna zal blijven bestaan. Aan het ethousiasme van de leden zal het niet liggen. Mooi! In de competitie zijn we onderhand al weer 10 weken bezig. De regeling over het parkeren loopt nu prima. In eerste instantie regelde Klaas de muntjes maar Janny Kruizinga heeft dit van hem over genomen. We hebben ons toernooi in Hooghalen achter de rug en het is prima verlopen. Mooie accommodatie met mooie ruimte om te spelen en mooie ruimte voor het pauseren. Jammer dat de opkomst zo laag was. Op de tweede bestuurvergadering is in principe besloten dat dit toch voor herhaling vatbaar is. De Noordbokaal commissie is hierover ingelicht.

 

De Competitie

Zoals al vermeld, de eerste 10 weken zitten er al weer op. We blijven maar goed gaan met de clubprestaties. We stijgen, en stijgen maar. Waar houdt dit op? De absolute kartrekkers voor deze stijging zijn naturrlijk wel Rinkje en Sebastiaan. Nu na 10 weken kunnen we een beetje peil trekken op prestaties van de leden.

In de A-klasse valt de aanvakelijke mooie opgaande lijn van Jan Postma op. Helaas was er afgelopen week een flinke terugval. Jan Moesker had een heel slechte start, herstelde maar valt in de laatste weken toch weer terug. Erik heeft tot nu toe een goed seizoen. Mooi in de plus. Hij bedreigt zo langzaam aan de 2de positie van Jan Moesker. Janny Kruizinga had de eerste week een super start. Daarna was er wat terugval maar ze komt weer terug en staat nu al enkele weken op 132 gemiddeld. Prima Janny. Anja had en matig begin maar komt weer mooi terug. Ze staat nu op een mooie 131 gemiddeld. Houden zo, Anja. Kees Bouwman, net nieuw op de club, had een goed begin met zo gemiddeld 126,5. In week 4 ging het helemaal mis. Een heel slecht week. De gespeelde week erop ging het weer veel beter. Nu stabiliseerd het een beetje tussen 120 en 121. We zijn er van overtuigd dat dit veel beter kan worden. Nog even wennen zal het wel zijn. B-klasse. Piekie gaat de eerste weken gelijk op en dan heeft ze 2 heel goede weken. De laatste weken stabiel net iets onder de 128 gemiddeld. Mooi in de plus. Alie B. is nogal wisselvallig. Heel goede beurten wisselt ze af met weer slechtere. Uiteindelijk nog net mooi in de plus. Ramon. Direkt de eerste keer een flinke dreun. Daar moet je dan van bijkomen.Van week 4-8 stabiel op 123 en de laatste week heel goed gegooid. Jan Brat ook een slecht begin maar ook weer snel herstel. Stabiel rond de 122. Toch nog net mooi in de plus. Alie G had een heel slecht begin. De weken daarna komt ze weer mooi terug. Alleen kost het veel moeite om een dergelijk groot verlies weer goed te maken. Vooral als je verder in de competitie komt. C-Klasse. Klaas heeft een heel goede start gehad. 3 punten omhoog op zijn gemiddelde is heel erg goed. Mooi is dat hij deze winst ook goed vast weet te houden. Hij schommelt zo rond de 120 gemideld. De concurrentie voor plaats 1 is echter groot. Leo starte niet te sterk maar komt ijzersterk terug. Hij is in een flink stijgende lijn en belaagd Klaas flink. Voor Fenna geldt hetzelfde als voor Leo. In het begin en dip maar sterk terug komen. Ook een belager voor Klaas en Leo.

Jaap heeft evenals alle anderen in C een dip in het begin. Maar komt ook weer terug. Kan ook nog wel weer in  plus komen als hij zo doorgaat. Ook Hendrik heeft de C dip gehad maar kwam tot week 5 ijzersterk terug. Op dat moment stond hij bijna 1 in de C. Daarna ging het beduidend minder. Maar vanaf week 8 stabiliseert het. Hendrik weer omhoog hoor! Harm zat de eerste 3 weken ook in de C-dip. Daarna ging het hartstikke goed. Helaas vanaf week 8 wordt het weer wat minder. D-Klasse. Dat is de klasse van de regelmatigheid. Afgezien van wat schommelingen in het begin zijn de lijnen allemaal kaarsrecht, horizontaal. Trudi had in de eerste weken wat stijging maar vanaf week 3 is het constant rond de 112,5. Heel stabiel. Rinkje, een klapper in de eerste week. Daarna iets minder en ook weer stijging. Vanaf week 5 schommelt ze rond de 112 gemiddeld, ook stabiel. Henk ten Buur stijgt mooi regelmatig in de eerste 5 weken en stabiliseert dan vanaf week 5 met een gemiddelde van zo ongeveer 109. Jeannet even iets minder in het begin maar daarna toch weer goed terugkomen. Ook zeer stabiel zo rond de 106,5. Ons aller Betje startte niet zo goed maar komt wel weer sterk terug. Vanaf week 5 blijft zo constant zo rond de 100 spelen. Dan ten slotte Sebastiaan. Een heel serke start.

Daarna een week of 3 stabiel en tot het eind van de huidige periode toch weer en mooie stijging. Mooi, ga zo door Sebastiaan.

 

Runner-up competitie.

18 spelers in de plus en slechts 5 in de min. Uitzonderlijk. Aan kop gaat Rinkje en op de hielen van haar Sebastiaan. Deze 2 gaan duidelijk uitmaken wie de winnaar wordt aan het einde van de competitie. Wie?

Geen peil op te trekken. Opvallend is ook dat een aantal betere spelers ook hoog in de runner-up staan. Speciale vermelding in deze competitie geldt voor Klaas. Na jaren van achteruitgang en steevast onder in de runner-up staat hij nu op een fraaie 7de plek. Klaas, onze complimenten. Je verbaast ons.

 

Persoonlijke records:

De persoonlijke records vliegen ons om de oren. 6 personen hebben 1 of meerdere persoonlijke records gebroken. Het zijn er in totaal tot nu toe 19. Dat hadden we vorig seizoen pas aan het einde. Hoe verloopt dit verder? Ook geen peil op te trekken. De meeste zitten natuurlijk bij de nieuwkomers. Sebastiaan tot nu toe 7 keer.

Kees Bouwman 3 keer, Hendrik 3 maal, Leo 3 maal, Henk ten Buur 2 en Rinkje 1 maal. Gefeliciteerd allemaal.

 Schavuit tournooi, Individueel en teamsjoelen in Rolde, Voorthuizen en Barneveld

Op zaterdag 7 november hebben we ons toernooi gehouden. De opkomst was mager. 42 deelnemers.

Verwacht waren er 62. Toch kunnen we terugzien op een geslaagd toernooi. Een mooie accommodatie waar 30 bakken opgesteld stonden. Een mooie verloting en uiteindelijk blijde winnaars. Hier en daar zijn nog wel wat verbeterpuntjes waar we volgend jaar rekening mee zullen houden.

Individueel sjoelen start op 12 december in Rolde. I.v.m. planning van de zaal is dit dus niet begin januari.

Aan het teamsjoelen heeft Schavuit, na lange jaren wel, dit jaar niet meegedaan. Door lage belangstelling en een afmelding van een lid was er geen fatsoenlijk team meer te vormen. Helaas.

 

Enkele andere zaken

De leuke en gezellige ledenvergadering werd gehouden op maandag 26 oktober 2015.

De vergadering was snel ten einde en daarna was er een korte pauze.

Na de pauze wer er gesjoeld op hindernis bakken en er werden andere spelsystemen gespeeld. Alle spelers op 1 na, Sebastiaan, hadden een handicap afhankelijk van hun spelgemiddelde van week 8. De uiteindelijke winaar was Jan Postma ondanks zijn flinke handicap van 30%. Hij had ook heel goed gegooid. Mede door de handicap regeling eindigden er toch enkele spelers uit de D klasse hoog in de uitslag.

In de wedstrijdkalender stond een foutje. Op 16 mei stond de 30ste week sjoelen maar dan is het de 2de Pinksterdag. Geen sjoelen dus. De competitie eindigd dus daardoor weer in 29 weken.

Is onderhand hersteld in de wedstrijdkalender.

Nu we het toch hebben over het eind van de competitie kan de slotavond er ook wel even bij.

Die wordt gehouden op perron-3 in Tinaarloo. De kosten bedragen voor leden weer €10,00 en niet leden hebben een hele gezellige avond inclusief eten en spellen voor €29,50.

De juiste datum wordt zo spoedig mogelijk medegedeeld.

Hiermee sluit ik deze nieuwsbrief af.

 

 

Jan Moesker