Seizoen 2020/2021 Nieuwsbrief 1

Oktober 2021 

 

Beste Sjoelvrienden en vriendinnen, hierbij weer een nieuwsbrief van de sjoelclub “SCHAVUIT”.

 

Introductie.

Hallo sjoelvrienden en vriendinnen. Hierbij de 1ste nieuwsbrief van het seizoen 2021/2022. Wat hebben we een heftige periode achter de rug. Bijna anderhalf jaar niet sjoelen op tussendoor nog 3 weken spelen na. In de vorige nieuwsbrief werd vermeld dat we in 2021 in augustus of september mogelijk weer zouden kunnen beginnen. Nou dat is uitgekomen hoewel het toch nog eind september werd. En wat stonden we allemaal te smachten om weer te kunnen spelen. En dat kon dus weer afgelopen maandag. En dat de sjoelnood hoog was kon je zien aan de opkomst. 20 leden en 1 niet lid waren aanwezig. Overweldigend! 11 bakken plaatsen komt nooit of zelden voor. Dat geeft een warm gevoel. Houden zo zou ik maar zeggen. Er is ons in deze periode gelukkig niemand ontvallen, niemand heeft het lidmaatschap opgezegd en er is er in potentie 1 nieuw lid bij, Luit Kruizenga. Hartelijk welkom Luit.

De Competitie

Na een anderhalf jaar stil gelegen te hebben konden we weer spelen. Allemaal enthousiast weer aan de bak. Dat we zo lang niet meer gespeeld hadden was wel te zien aan de scores. Bijna allemaal een stuk(je) achteruit. Coronaterugslag zullen we maar zeggen. Uitzonderingen waren Alie Geerts, Danny en Jannie die nog plus scoorden. Maar het zal na een paar keer sjoelen wel weer beter gaan. Voor mij, als wedstrijdadminisrateur, was het wel even een flink werkje om alles weer op de rit te krijgen wat betreft de score registratie. Hier en daar zat er nog een paar klein foutje in maar dat is weer hersteld dankzij de oplettendheid van onze waakvrouw Trudi. Mijn hartelijke dank daarvoor.

 Runner-up competitie

Door de lange periode van niet spelen zitten we nu na de eerste week dik in de min. Gezien de ervaringen uit het verleden was dit wel te voorzien. Min 87 punten is gemiddeld 4,4 punt per lid lager dan de laatst bekende stand. Hopelijk kunnen we op korte termijn wel weer wat terugwinnen. We gaan ons best ervoor doen, toch.

 Individueel en teamsjoelen in Rolde en Barneveld. Andere wedstrijden

We gaan weer naar Rolde! De verbouwing daar is klaar. Niet meer in de sporthal maar in een grote zaal daar waar ongeveer de koffieschenkbalie was. De eerste wedstrijd is op 18 december 2021. Wil je meedoen? Opgave kan bij Jan Brat of Jan Moesker. Verder is er op 16 oktober de open landelijke teamsjoelwedstrijd. Opgave kan bij Jan Moesker of Jan Brat of vandaag tijdens de sjoeldag week 6. In ieder geval voor 8 oktober opgeven. De twaalde oktober moeten de teams ingediend zijn bij de ANS.

 

En verder…

De algemene ledenvergadering zal dit seizoen wel weer gehouden worden. Deze is op 8 november aanstaande. Het is weer een vergadering als vanouds. Eerst het zakelijke gedeelte en dan na de pauze sjoelen op de hindernisbakken. Het koffiedrinken geven we o.a. ter afsluiting van zo’n vreselijke periode van Corona en dat we vorig jaar 40 jaar bestonden een extra tintje.

Een wat kortere nieuwsbrief ditmaal maar erg veel is er ook nog niet te melden.

 

 

Hiermee sluit ik deze 1ste nieuwsbrief van het seizoen 2021- 2022 af.

 

            Jan Moesker  Redactie