Seizoen 2016/2017 Nieuwsbrief 1

September 2016

 Beste Sjoelvrienden en vriendinnen, hierbij weer een nieuwsbrief van de sjoelclub “SCHAVUIT”.

 

Introductie.

 

Hallo sjoelvrienden en vriendinnen.

Hierbij weer de 1ste nieuwsbrief van het seizoen 2016/2017. Wat gaat de tijd toch razend snel. Nog maal amper is de inkt van de vorige nieuwsbrief droog of we zitten al weer in het nieuwe seizoen. De 3de week is al weer achter de rug. Het is allemaal wel even wennen zo te zien aan de resultaten van de eerste weken. Een enorme terugval van het clubgemiddelde uitsluitend door spel in week 1. Waar komt dit door? Warmte? Nieuwe bakken? De nieuwe bakken lijken goed bespeelbaar dus het zal wel de warmte zijn. Het gaat ook wel weer beter in de 2 weken daarna, gelukkig. We hopen weer op een fijn en gezellig seizoen, dat we allemaal gezond mogen +blijven en zonder problemen de competitie af kunnen maken.

 

De Competitie

De competitie is 3 weken van start. Een zeer matig begin in week 1, maar gelukkig ook weer een flink herstel in de daarop volgende 2 weken. In het begin is het altijd al op en neer geweest. We moeten maar afwachten hoe een en ander de komende weken zal uitpakken. We hopen natuurlijk op een doorzettend herstel. Nog niet iedereen is op de sjoelavonden aanwezig geweest.Bij deze personen staat wel dat ze 1 week gespeeld hebben. De reden heirvoor is puur administratief. Het rekenprogramma geeft problemen als er niets staat. Deze “valse” 1ste week wordt na de eerste opkomst gecorrigeerd.

Vanwege het wat laat uitgeven van de lidmaatschapskaarten zullen alle uitslagen op het bord komen zodat deze op uw kaart overgenomen kunnen worden. Veel meer kan er momenteel niet verteld worden over de competitie en we sluiten hier dan ook mee af wat betreft de competitie.

 

Runner-up competitie.

De runner-up competitie is met het starten van de wedstrijdcompetitie ook weer van start gegaan. In tegenstelling tot het vorige seizoen, toen bijna iedereen in de plus startte, startte nu bijna iedereen in de min. Dat moet beter lijkt me. Er zullen nog wel heel wat leden weer in de plus terecht komen maar waarschijnlijk niet zoveel als het vorige seizoen. Hoe zal het gaan? Dat is koffie-dik-kijkerij en we wachten maar af hoe het zal gaan. Een ieder doet z’n best zullen we maar zeggen.

 

Persoonlijke records:

We zijn maar net goed en wel begonnen of het eerste persoonlijke record staat er al weer. Mooi. Het is er een van Kees Bouwman voor 20 bakken. Een mooie verbetering. We hopen op natuurlijk veel meer PR’s. Doe je best er voor.  Individueel en teamsjoelen in Rolde en Barneveld

De eerste individuele ronde in Rolde staat er al weer aan te komen. Op 10 december kan er weer gespeeld worden voor het afdelingskampioenschap en voor plaatsing voor het NK in Barneveld. Opgave hiervoor is nu al mogelijk.

Het open NK teamwedstrijden wordt gehouden op 19 november te Voorthuizen. Opgave hiervoor kan ook al.

We hopen natuurlijk dat er flink belangstelling voor beide evenementen is. Kunnen we tenminste 1 team afvaardigen naar Voorthuizen? Het zou jammer zijn als dit niet lukt.

 

Enkele andere zaken

De jaarlijkse ledenvergadring wordt gehouden op maandag 24 oktober. Iedereen is hiervoor natuurlijk uitgenodigd en we hopen weer op een grote opkomst zoals het altijd gebruikelijk is geweest. Na de pauze gaan we weer een rondje hindernis en andere spelsystemen sjoelen. Is altijd leuk en ook bijna altijd verrassend wat betreft de uitslag. Alle deelnemers krijgen namelijk een handicap. De goede sjoelers moeten echt héél goed voor de dag komen om te winnen.

Op 5 november houden we weer ons Schavuittoernooi in Hooghalen. Wie wil en kan is uiteraard welkom om mee te helpen en en ander in goede banen te leiden.

 

En alvast vooruit en achteruit kijkend:

De competitie is begonnen op 29 augustus 2016.

De ledenvergadering wordt op 24 oktober 2016 gehouden.

Het Schavuittoernooi wordt op 5 november 2016 gehouden.

Open NK teams op 19 november 2016 in Voorthuizen

1ste ronde selectiewedstrijden op 10 december 2016 in Rolde

 

Hiermee sluit ik deze eerste  nieuwsbrief van het seizoen 2016 2017 af.

 

Jan Moesker