Seizoen 2020/2021 Nieuwsbrief 1

Oktober 2020                                                                                                                                    

 

Beste Sjoelvrienden en vriendinnen, hierbij weer een nieuwsbrief van de sjoelclub “SCHAVUIT”.

 

Introductie.   

Hallo sjoelvrienden en vriendinnen. Hierbij de 1ste nieuwsbrief van het seizoen 2020/2021. We hebben de 3de week er al weerop zitten. Maar eerst een droevig bericht. Eerder schreven we al dat Anneke darmkanker had. Het ging echter nog best wel goed met haar de afgelopen tijd. Ze had zich met Remco ook weer opgegeven om te komen sjoelen. Dat is er niet meer van gekomen. Twee week kregen we bericht dat Anneke was overleden. Verdrietig en onverwacht. Ook via deze weg onze condoleances naar familie en Remco. Ook voor hem is dit uiteraard een groot gemis. Dan zitten we ook nog steeds in de corona situatie. We zijn 17 september wel gestart met het sjoelen. Onder strikte corona maatregelen.

Temperatuur meten, handen desinfecteren, op 1,5 meter van elkaar blijven. Niet inspelen. De spelers noteren hun eigen score om contact zoveel mogelijk te vermijden. Koffiedrinken bij de bakken en niet aan een tafel. Na 5 bakken spelen allemaal de handen ontsmetten. Dat vergt aanpassing en valt soms niet mee. Maar het gaat steeds beter en het kan zo goed. Een aantal spelers komen niet omdat ze in een (zeer) verhoogde risico-situatie zitten of verwanten hebben in verhoogd risico, of een komende operatie etc. Begrijpelijk. Iedereen moet dat voor zichzelf afwegen. Dat is de situatie waarin de club zich thans bevindt. Hopelijk komt er op (korte) termijn weer een situatie waarin we allemaal weer kunnen spelen.

 De Competitie

Zoals al genoemd zijn we 17 september gestart met het sjoelen na een lange stop wegens de corona crisis. Reden: De kerk gesloten. Advies van de bond om te stoppen met spelen. Gelukkig viel de zomerstop in deze periode wat het aantal weken dat we niet konden spelen nog beperkt hield. Nou, na een zo lange tijd niet meer gespeeld te hebben valt dat te merken. Ook het niet insjoelen heeft zijn invloed op de prestaties. We zijn nu 3 weken onderweg en in de eerste week ging het niet zo goed. Gemiddeld vielen we per speler zo ongeveer 4 punten terug. In week 2 en 3 bleef het gelukkig daarbij en in week 3 was er zelf een lichte verbetering in de resultaten. Het begint dus weer te wennen. Hopelijk komen we weer in een opgaande lijn. Nu even geen gedetailleerde beschrijvingen, daarvoor is het nog te vroeg. We kunnen ondanks alle maatregelen als hierboven omschreven toch nog 20 bakken op een avond spelen en dat is wel weer mooi. We gaan ervoor. Veel succes. 15 september sjoelen we niet vanwege de herfstvakantie.

Runner-up competitie

Hier heeft corona wel een bijzonder effect. De topscorers van het vorige seizoen, Remco en Anneke, sjoelen wegens droeve omstandigheden zoals vermeld nu niet.  Dat geeft een heel ander beeld in de Runner up competitie. De lijst wordt nu aangevoerd door Klaar Meeldijk gevolgd door Trudi, Henk ten Buur en Erik. Deze 4 hebben ook nog een positief resultaat. De rest is negatief, althans in de scores. We wachten maar af hoe een en ander in het verdere verloop van de competitie zal verlopen.

 Individueel en teamsjoelen in Ter Apel en Barneveld. Andere wedstrijden

Alle regionale en landelijke sjoelwedstrijden voor het komende seizoen zijn voorlopig afgelast.

Dit geldt ook voor de Noordbokaal wedstrijden en ook dergelijke bokaalwedstrijden in andere afdelingen.

Clubtoernooien hoef je ook niet te verwachten. Ons eigen toernooi is ook afgezegd. Verder valt hierover weinig te melden. We wachten op nadere informatie/instructies van het Bondsbureau.

 

En verder…

De algemene ledenvergadering is uitgesteld tot tenminste in januari. Nader bericht volgt.

Een DRINGEND verzoek van penningmeesteres om dit jaar, 2020, GEEN contributie te betalen.

Dat betekent dus NIET geen contributie in dit seizoen. Dit geldt uiteraard niet voor onze “tientjes” leden. Nadere instructies volgen later.

 

 

Hiermee sluit ik deze 1ste nieuwsbrief van het seizoen 2020- 2021 af.

 

            Jan Moesker  Redactie