Seizoen 2011/2012 Nieuwsbrief 3

 

Februari  2012

                                                                                                                                                  

Beste Sjoelvrienden en vriendinnen, hierbij weer een nieuwsbrief van de sjoelclub “SCHAVUIT”.

 

Introductie.   

Hallo sjoelvrienden en vriendinnen.

We hebben de eerste helft van het lopende seizoen er al weer op zitten. Wat gaat dat toch snel nietwaar. Veel bijzonderheden kan ik dit keer in deze inleiding niet noemen. Wel wil ik graag onze nieuwe leden, Leo Nauta en Gundrun Kuster graag van harte welkom heten op de club. Ik hoop dat jullie het goed naar de zin zullen hebben. Verder, de website is enige tijd wat betreft de actualiteit uit de lucht geweest. Dit kwam door een defect van een servercomputer bij de organisatie waar we de website hebben ondergebracht. Van onze kant dus overmacht. Trouwens: Inmiddels weer up to date. Een andere verandering, naar aanleiding van de vorige nieuwsbrief, is dat ik op de scorebriefjes nu ook de telfouten vermeld staan. Niet mee eens, ik heb de briefjes altijd bij me, zodat je het kunt controleren.Tot slot, maar niettemin in het minst: Betje Fokkens werd 18 februari 89 jaar. Geweldig, Proficiat van alle leden.

De Competitie

Hoe staat het er voor na 21 weken sjoelen? Nog niet veel verandering. Sommigen hebben het nog steeds moeikijk en anderen gaan nu toch weer wat vooruit met enkelen als positieve uitschieters. Hoe staat het met de comptitie. We gaan maar even klasse voor klasse dit keer.

De A klasse. Het algemene beeld is een dip in het begin en gelijkdelijk aan een licht herstel. Echte uitschieters zijn er niet bij. Allemaal spelen we in A de laatse 10 weken vrij stabiel. Erik en Anja liggen dicht bij elkaar voor een derde plek met een licht voordeel voor Erik, maar Anja kruipt langzaam dichterbij.

De B klasse. Hier is Jannie Kruiginga ver voor de rest. Ze had een dip in het begin, daarna een knap herstel, weer een terugval en vanaf week 10 vrij constant. Piekie en Jan Brat zitten nu heel dicht bij elkaar. Mooi terugkomen van Piekie die eerst wat bij Jan achterliep. Alie en Alie ook nagenoeg gelijk op. Al vanaf week 8 dicht bij elkaar.Mooi zo. Jaap in het begin een afschuwelijke dip maar hij is weer aan het terugkomen. Het gemopper is niet van de lucht maar vanaf week 14 is er een stijgende lijn. Ga zo door Jaap!

De C klasse. Dicht bij elkaar voor een eerste plek Harm en Jannie Wijngaard. Dicht bij elkaar vanaf week 15. Fenna, om begrijpelijke reden, valt iets weg uit de kopgroep maar kan er potentieel wel weer bij komen. Daarachter, maar met rassche schreden dichterbij komende Ramon. Die gaat de laatste weken als een speer met 2 PR’s in 1 week. Super Ramon. Ga zo door. En dan Nina. Begon sterk, is daarna iets teruggevallen maar komt weer mooi terug. Hou vol Nina!

De D klasse. Trudie begon sterk maar valt vanaf week 7 wat terug. Dan het siamse paar Jeannet en Gea. Ze Blijven al vanaf week 2 heel dicht bij elkaar hoewel Jeannet de laatste weken iets op Gea uitloopt. Zullen ze trudie nog kunnen bedreigen? We zullen het de komende weken zien. Hendrik speelt heel stabiel maar valt de laatste weken iets terug. Onze nestor van de club, Betje, had in het begin een sterke terugval maar komt vanaf week 3 sterk terug en staat nu zelfs op plus in de Luc Lembeck Bokal wat een prima prestatie is.

Dit was na 21 weken een samenvatting van de status in de competitie.

Leo en Gundrun staan nu nog in D maar zullen na 4 weken in de juiste klasse ingedeeld worden. Voor de prijzen moeten minimaal 15 weken gespeeld zijn dus dat zit er voor hen niet in.

Individueel en teamsjoelen in Rolde en Voorthuizen

Onderhand zijn er in Rolde al weer 2 rondes individueel gespeeld. De resultaten verscillenden nogal maar er vielen toch weer en aantal leden in de prijzen. In de eerste ronde op 7 januari. Jan Moesker werd in HHB 2de. Gea was in H tweede en Nina was met overmacht 1ste in K.

In de tweede ronde ging het nog beter. Jan Moesker werd weer 2de in de hoofdklasse heren B. Erik werd nu 2de in C en Klaas werd 3de in D. Gea werd nu 3de in H, en Nina weer 1ste in K.

Tussenstand na 40 bakken.

Jan Postma is door een niet zo goede eerste ronde en wegens ziekte in de tweede ronde op een 8ste plek in HHA.

Jan Moesker staat nu 2de in HHB met goede uitzichten op de 1ste plaats. Moet hij natuurlijk in de laatste ronde wel goed spelen. In C staat Erik 4de en Anja 8ste. In D staan Alie Geerts en Klaas respectievelijk 3de en 4de en Harm 12de.

In E staat Piekie 4de, Jaap 8ste, en Fenna 12de. In F staan Ramon en Jannie Wijngaard respectievelijk 11de en 13de.

In H staat Gea 2de en in K staat Nina sterk op de 1ste plaats.

Potentieel flink wat kansen op eremetaal.

Nog wat andere zaken

De slotavond. Op 31 mei in PAND 17 (Rackethal Marsdijk) om 18.00 uur. Wat: Barbecue en bowlen met voorziening voor gehandicapten. Kosten: €15,00 voor leden en €34,00 voor niet leden.

 Het zo langzaam traditionele Paassjoelmatch tussen Hoogeveen aan de bak en Schavuit zal ook weer plaats vinden.

De data zijn: 2 april thuis in De Kandelaar en 10 april uit in Hoogeveen.Mooi, ik sluit aan het einde van de pagina.

 

De redactie: Jan Moesker