Seizoen 2018/2019 Nieuwsbrief 1

september 2018

 

Beste Sjoelvrienden en vriendinnen, hierbij weer een nieuwsbrief van de sjoelclub “SCHAVUIT”.

 

Introductie.   

Hallo sjoelvrienden en vriendinnen. Hierbij de 1ste nieuwsbrief van het seizoen 2018/2019. Er zijn wat veranderingen in het ledenbestand. Jaap en Fenna hebben hun lidmaatschap opgezegd. Ze nemen op de jaarvergadering van 29 oktober afscheid. Rinkje blijft lid van de club en Danny Vochteloo is nu spelend lid geworden. Danny hartelijk welkom in de club. Aaldrik de Vries speelt dit moment op proef en wordt mogelijk ook weer lid. We hebben nu 2 weken achter de rug en we hebben aanzienlijk beter gescoord dan in de eerste 2 weken van het vorige jaar.  In week 1, vorig jaar, waren er 2 in de plus en nu dit jaar liefst 8 leden in de plus. Vorig jaar melden we dat 30 weken spelen er niet meer in zou zitten maar tot mijn grote verrassing kunnen we dit seizoen de 30 weken vol maken. We moeten dus nu 15 weken gespeeld hebben om voor een prijs in aanmerking te komen. Harm en Alie zitten dit moment qua gezondheid een beetje in de versukkeling. We zien wel wanneer ze weer verschijnen. Met de opkomst houd ik hier rekening mee.

De Competitie

Er is een nieuwe competitie indeling gemaakt op basis van 4 evengrote klasses. Daardoor zijn Kees en Henk Kr. naar de B klasse gegaan en is Aaldrik de Vries in C geplaatst. Verder zijn er wat dit betreft geen veranderingen. Zoals reeds vermeld zijn we aanzienlijk beter gestart. Vorig jaar na 2 weken stonden we op een -68 en nu na 2 weken op -12. Een stuk beter dus. Vorig jaar was het negatieve effect ook mede te wijten aan de nieuwe bakken. Dat is er nu wel uit en dat speelt mee in de resultaten.

Het is nu in het begin erg wisselvallig per speler waardoor we nog niet zoveel kunnen zeggen van individuele spelers. Dat komt in de volgende nieuwsbrief.

Runner-up competitie

We zijn, zoals reeds vermeld aanzienlijk beter gestart dan vorig jaar.Er zitten nu 8 in de plus tegenover 2 vorig jaar. We hopen en gaan er vanuit dat we na verloop van tijd weer in de plus komen. Dat zou mooi zijn. Op dit moment is er een prachtige koppositie van Alie Beerda. Met plus 4,10 staat ze royaal aan kop. Houden zo Alie!

Individueel en teamsjoelen in Rolde en Barneveld

Het is nog niet zover maar voor dat je het weet is het al wel weer zover. Het eerste evenement van de ANS is het Open Teamkampioenschap in Barneveld. Dus nu niet meer in Voorthuizen. Dit wordt op 20 oktober gehouden. Binnenkort kunt u zich hiervoor opgeven. De teams worden dan samengesteld. Bij voorkeur willen we teams met maximale sterkte in elke klasse waar we aan deelnemen. Elk team bestaat uit 4 personen zodat er 4, 8, 12, 16 of 20 personen kunnen deelnemen. Er is nog een mogelijkheid dat als er een lid tekort komt voor een volledig team een bij de bond aangemelde spelers, die niet in een team zitten, toegevoegd kan worden. De teams zijn namelijk niet clubgebonden. Overgebleven spelers van ons kunnen ook bij de bond aangemeld worden.

Onze eerste speelronde in Rolde is op 8 december.

Schavuit toernooi in Hooghalen

Het toernooi wordt gehouden op 3 november en als gebruikelijk weer in Hooghalen. Er zal dit keer niet een grote verloting zijn maar een aantal prijzen in boodschaptassen. Verder wel weer een 100 puntenbord en natuurlijk het sjoelen. Hopelijk wordt het weer een even groot succes als het vorige jaar.

 En verder…

De jaarvergadering wordt dit jaar gehouden op 29 oktober. De uitnodiging en agenda plus verslagen volgen nog. Bij het hindernissjoelen hebben we het gewone sjoelen vervangen door het systeem 20-2. Dit houdt in dat we met 20 stenen en in 2 beurten zo hoog mogelijk trachten te scoren. Dus opletten: maar 2 beurten. Min of meer individueel koppelsjoelen. Even weer wat anders wat we normaal in de club niet hebben.

De website is weer helemaal bijgewerkt en alle informatie is er weer op te vinden. Uitslagen, standen en grafieken.

 

Hiermee sluit ik deze 1ste nieuwsbrief van het seizoen 2018- 2019 af.     

Jan Moesker  Redactie