Seizoen 2019/2020 Nieuwsbrief 1

september 2019

 

 Beste Sjoelvrienden en vriendinnen, hierbij weer een nieuwsbrief van de sjoelclub “SCHAVUIT”.

 

Introductie.   

Hallo sjoelvrienden en vriendinnen. Hierbij de 1ste nieuwsbrief van het seizoen 2019/2020. We spelen al weer de 6 week als u deze brief krijgt. We zijn natuur verschrikkelijk blij dat Harm en Alie weer spelen. Wegens gezondheidsredenen spelen ze niet meer dan 5 a 10 bakken voor de pauze evenals Klaas en gaan na de pauze naar huis. Ons aspirant en oud lid Aaldrik de Vries is overleden. Verdrietig. Bijzonder is dat de club volgend jaar 40 jaar bestaat. Wel iets om aandacht aan te schenken, nietwaar! Over het hoe en wat wordt nog nagedacht. Suggesties hiervoor zijn van harte welkom en kunnen bij aanwezige bestuursleden tijdens de competitieweken ingebracht worden. Een aantal mensen heeft nog niet het AGV formulier ingediend. Heeft u er moeite mee? Wij helpen u er graag mee. Vergeten? Dan alsnog graag indienen. Formulier kwijt? U kunt er zo weer een krijgen. Even aandacht hiervoor. Dan gaan we nu naar de competitie.

De Competitie

Er is een nieuwe competitie indeling gemaakt op basis van 4 evengrote klasses. Daardoor is Ramon terug in de B klasse en Trudi naar de C klasse gegaan. Verder zijn er wat dit betreft geen veranderingen. Zoals al vermeld zijn we aanzienlijk beter gestart. Vorig jaar na 6 weken stonden we op een -22 en nu na 5 weken op +42. Een aanzienlijk stuk beter dus. Het is nu in het begin erg wisselvallig per speler waardoor we nog niet zoveel kunnen zeggen van individuele spelers. Dat komt in de volgende nieuwsbrief. Allemaal veel succes met het spelen.

 

Runner-up competitie

We zijn, zoals al vermeld aanzienlijk beter gestart dan vorig jaar. Er zitten nu 16 in de plus tegenover 6 leden vorig jaar. We hopen en gaan er vanuit dat we dit gaan volhouden. Dat zou heel mooi zijn. Op dit moment is er een prachtige koppositie van Anneke. Met liefst plus 7,7 staat ze royaal aan kop. Kort erop zit Remco en een stukje daarachter zit Leo. Dat kan wel eens spannend worden. Houden zo zou ik zeggen.Individueel en teamsjoelen in Rolde en Barneveld

Het is nog niet zover maar voor dat je het weet is het al wel weer zover. Het eerste evenement van de ANS is het Open Teamkampioenschap in Barneveld. Dit wordt op 19 oktober gehouden. U heeft zich hiervoor al opgeven. De teams worden nu samengesteld. Bij voorkeur willen we teams met maximale sterkte in elke klasse waar we aan deelnemen. Elk team bestaat uit 4 personen zodat er 4, 8, 12, 16 of 20 personen kunnen deelnemen. Er is nog een mogelijkheid dat als er een lid tekort komt voor een volledig team een bij de bond aangemelde spelers, die niet in een team zitten, toegevoegd kan worden. De teams zijn namelijk niet clubgebonden. Overgebleven spelers van ons kunnen ook bij de bond aangemeld worden die dan in een landelijk ander team geplaatst kunnen worden.

Onze eerste speelronde individueel is niet meer in Rolde wegens verbouwing van de Boerhoorn. Waar en waneer wordt later bekendgemaakt.

Schavuit toernooi in Hooghalen

Het tournooi wordt gehouden op 2 november en als gebruikelijk weer in Hooghalen. Er zal dit keer ook weer niet een grote verloting zijn maar een aantal prijzen in boodschaptassen. Verder wel weer een 100 puntenbord en natuurlijk het sjoelen. Hopelijk wordt het weer een even groot succes als het vorige jaar.

 

En verder…

De jaarvergadering wordt dit jaar gehouden op 28 oktober. De uitnodiging en agenda plus verslagen volgen nog. Bij het hindernissjoelen hebben we het gewone sjoelen vervangen door het systeem 20-2. Dit houdt in dat we met 20 stenen en in 2 beurten zo hoog mogelijk trachten te scoren. Dus opletten: maar 2 beurten. Min of meer induvidueel koppelsjoelen. Even weer wat anders wat we normaal in de club niet hebben.

De website is weer helemaal bijgewerkt en alle informatie is er weer op te vinden. Uitslagen, standen en grafieken.

 

Hiermee sluit ik deze 1ste nieuwsbrief van het seizoen 2019- 2020 af.      Jan Moesker  Redactie