Seizoen 2014/2015 Nieuwsbrief 2     

November 2014

 Beste Sjoelvrienden en vriendinnen, hierbij weer een nieuwsbrief van de sjoelclub “SCHAVUIT”.

Introductie.

Hallo sjoelvrienden en vriendinnen.

Hierbij de tweede nieuwsbrief van het seizoen 2014/2015. De competitie zit er al weer 11 weken op. De kruitdampen zijn opgetrokken en we weten zo’n beetje hoe we er voor staan. Althans dat zou je denken. Echter na het poetsen van enkele bakken met Pledge is er nogal het een en ander veranderd. Voor de een is het een ramp en voor de ander een zegen. We hebben nu eenmaal de afspraak gemaakt de bakken te doen met Pledge en we gaan er in ieder geval dit seizoen mee door. Wel kunnen we met wat minder strooipoeder toe. Het ziet er naar uit dat de totale prestaties van de club aan het dalen is. Alie Geerts is met de fiets om onbekende redenen gevallen. Ze had een flinke wond aan haar hoofd en een scheurtje in de schedel en is na de val geruime tijd buiten bewustzijn geweest. Op dit moment gaat het weer iets beter met haar. Dit seizoen zal het er wel niet meer van komen dat we haar terugzien. We wensen haar vanuit de club heel veel sterkte en beterschap toe.

 

De Competitie

Zoals al vermeld de eerste 11 weken zitten er al weer op. Zoals hierboven al vermeld zijn een aantal bakken met pledge bewerkt wat noal heftige gevolgen heeft. De en speelt beter en andderen veel minder. Het totale resultaat neigt naar lagere scores. Misschien moeten we er aan wennen. De toekomst moet het ons leren. Te verwachten is dat de direct erin spelers er minder last van hebben, en mogelijk voordeel, dan de tik-tak spelers die er meer moeite me hebben de stenen goed voor de poorten te krijgen. Tot nu toe is de dip van week 3 redelijk weggewerkt en was tot week 10 de clubstand redelijk stabiel. Hoe het verder gaat? We moeten afwachten. Binnen korte tijd zullen kapotte en beschadigde stenen vervangen worden door Jaap en Jan M. In december is de laatste sjoeldag op de 15de en daarna kunnen we pas weer 5 januari aan de bak. In de tussentijd wensen we jullie allen alvast presttige kerstdagen en een gelukkig Nieuwjaar.

 

Runner-up competitie.

Hendrik staat nu stevig aan de kop met zo ongeveer 2 punten voorsprong op de achtervolgers. Henk te Buur en Trudie volgen nek aan nek en ook kort daarbij nog Erik en Fenna. De rest ligt op flinke achterstand. Enkelen vallen sterk terug. Ook hier laat uiteraard het poetsen zijn gevolgen zien.

 

Persoonlijke records:

Er zijn na Nieuwsbrief 1 weer een paar PR’s gesneuveld. In week 10 verbeterden Henk te Buur en Hendrik weer een paar records. Henk ten Buur verbeterde zijn records op de 10 en 20 bakken en Hendrik maakte een mooi nieuw record van 1237 op de 10 bakken. Henk gooide voor het eerst een 1100 score. Ook een heel mooie prestatie.

 

Individueel en teamsjoelen in Rolde, Voorthuizen en Barneveld

Het open NK teams was op 15 november. We waren er met 1 team. De prestaties waren helaas niet zoals vorige jaren. Klaas had niet echt zijn dag vooral niet in de eerste ronde. Na 1 ronde stonden we op de 11de plaats. In de tweede ronde verbeterde Klaas zich aanzienlijk en konden we nog stijgen naar de 9de plek.

Met een normale score van Klaas had er mogelijk een plek bij de top 5 ingezeten. Maar het gaat zoals het gaat en helaas is het niet anders. Een ieder doet zijn uiterste best maar soms lukt het gewoon niet.

De eerste ronde voor het individueel kampioenschap in de afdeling is op 10 januari. Indien men na de derde ronde geplaatst is voor het NK dan direct (in Rolde) opgeven of men wel of niet mee gaat. Indien niet dan kan uit de afdeling nog een vervanger geregeld worden.

 

Enkele ander zaken:

Deze mededeling komt wel heel vroeg maar toch maar. 21 mei is de slotavond bij cafe restaurant Schottingshuis in Spier. Leden betalen weer €10,00 en niet leden de kostprijs van ongeveer €35,00. De juiste prijs voor niet leden wordt later nog medegedeeld. Contributie: betaling van contributie moet volgens de statuten vooraf betaald worden. We maken er als club natuurlijk geen halszaak van maar als u per kwartaal of per half jaar betaald dan hoort u ook hieraan vooraf te betalen. Wilt u hier rekening mee houden. Ook voor de penningmeester is dit wel zo prettig.  

De redactie: Jan Moesker