Seizoen 2015/2016 Nieuwsbrief 1

September 2015

  

Beste Sjoelvrienden en vriendinnen, hierbij weer een nieuwsbrief van de sjoelclub “SCHAVUIT”.

 

Introductie.

Hallo sjoelvrienden en vriendinnen.

Hierbij de eerste nieuwsbrief van het seizoen 2015/2016. Na een vakantieperiode zijn we weer met sjoelen begonnen.We hebben onderhand al weer 5 weken achter de rug als we deze nieuwsbrief ontvangen. We kunnen tot onze vreugde weer een nieuw lid begroeten namelijk Kees Bouwman. Kees van harte welkom in de sjoelclub en we hopen dat je het hier goed zal bevallen. De verenigingen krijgen in het vervolg, direct van de ANS, de factuur voor de leden die meegespeeld hebben met het NK teamsjoelen, selectiewedstrijden in Rolde en het NK individueel. Op de club moet hiervoor dus betaald worden. We gaan voorlopig de bakken niet meer jaarlijks poetsen met Pledge. We bezien wel wanneer dit eventueel weer nodig zal zijn en we kunnen ook besluiten een enkele bak wel te behandelen die erg stroef is. Hier sluiten we dit voorwoord mee af.

 

De Competitie

Zoals al vermeld zitten de eerste 5 weken er al weer op. Per saldo hebben we een goede start gehad. Flink wat leden in de plus maar ook een aantal flink in de min. In het begin vliegen de gemiddeldes ook flink op en neer omdat we nog niet zoveel bakken gespeeld hebben. Een goed of slecht resultaat heeft dan direct een groot effect op het gemiddelde. Na week 10 zijn die kruitdampen wel een beetje opgetrokken. We behoefden nu niet te wennen aan de supergladde met Pledge gepoetste bakken. De klasse grafieken worden volgende week weer gepubliceerd op de website en ik neem ze ook mee naar de club. Het omschrijven van de individuele prestaties heeft nu nog geen zin. Daar is het nog te vroeg voor. Veel succes in dit lopende seizoen.

 

Runner-up competitie.

Hier is net als hierboven nog niet zoveel over te zeggen. Een ding springt er wel uit namelijk de supersterke seizoenstart van Rinkje de Jong.

 

Persoonlijke records:

Er zijn ook al weer een paar persoonlijke records gesneuveld. Bij de 10 bakken ging Sebastiaan voor het eerst over de 1000 punten heen. Gefeliciteerd! Hij heeft er dit seizoen al 3 keer een PR op zitten en ik verwacht er nog wel een paar. Kees Bouwman verbeterde zich op de 10 bakken, althans voor de sjoelclub Schavuit, en Hendrik score een nieuw PR in de 20 bakken. Een mooi begin van het seizoen.

 Schavuit tournooi, Individueel en teamsjoelen in Rolde, Voorthuizen en Barneveld

Op zaterdag 7 november houden we een Schavuit sjoeltournooi dat meeteld voor de Noordbokaal.

We verwachten natuurlijk een rijkelijke deelname van Schavuitleden. Een handje meehelpen is natuurlijk ook van harte welkom. Meld je aan bij Janny Kruizinga. Hebt u nog iets voor prijzen voor de verloting dan is dit ook altijd welkom. Melden bij Fenna. 21 november is het eerste ANS wedstrijdgebeuren. Het open NK teams. Daar horen wij natuurlijk ook bij te zijn. Opgavelijsten zullen binnenkort aan het bord hangen of rond gaan. De eerste ronde individueel in Rolde wordt dit jaar al gehouden op 12 december. En zoals al gemeld, we betalen dit op de club i.p.v. in Rolde.

 

Enkele ander zaken:

De leuke en gezellige ledenvergadering wordt gehouden op maandag 26 oktober 2015.

WE zien jullie allemaal natuurlijk op deze vergadering. Na de pauze gaan we weer, zoals gebruikelijk, hindernisbakken en andere sjoelsystemen spelen. Altijd bere gezellig. Komen dus!

Het parkeren met muntjes loopt goed lijkt ons zo. Pas goed op het verstrekte muntje want als u hem kwijt bent krijgen daarvoor geen nieuwe in de plaats. Heel zuinig op zijn dus! Hiermee sluiten we de nieuwsbrief af.         De redactie: Jan Moesker