Seizoen 2012/2013 Nieuwsbrief 4

mei  2013

 

Beste Sjoelvrienden en vriendinnen, hierbij weer een nieuwsbrief van de sjoelclub “SCHAVUIT”.

 

Introductie.   

Hallo sjoelvrienden en vriendinnen.

Hierbij de vierde en laatste nieuwsbrief van het seizoen 2012/2013. Het seizoen zit er op. De slotavond nog, enkelen gaan nog een keer koppelsjoelen en we kunnen dan wat betreft sjoelen gaan rusten. Een toch wel bewogen seizoen met hoogte en dieptepunten. We hadden in december het huwelijk van Jaap en Fenna. Een sjoelhuwelijk. Prachtig toch. Daarna de 90ste verjaardag van Betje. Ook mooi om mee te maken. En dan het overlijden van Gudrun. Vermoord. Vreselijk drama. Met een paar leden hebben we nog afscheid van haar kunnen nemen. We hebben de bakken uitgeleend aan radio 3-FM BNN (Nederland 3) voor een open teamsjoeltoernooi op Papendal. ook mooi. En zo is het weer een bijzonder jaar geweest. We hebben ook nog goed gesjoeld dit jaar.Ook heel mooi. Geniet van de komende zomer tenminste als het deze zomer nog ooit mooi weer krijgen gezien het zeer koude voorjaar. We hopen dat het nog goed komt. Hiermee sluiten we de inleiding af.

De Competitie

De competie zit er op. Een, in het geheel gezien, goed seizoen. Hoe hebben we het er allemaal afgebracht? Dat gaan we hierna beschrijven op basis van de grafieken die per persoon gemaakt zijn.

De A-klasse:

Jan Postma begon sterk maar zakte tot halverwege de competitie langzaam in gemiddelde. In de tweede helft bleef het constant met een lichte stijging tot het einde. Moet beter kunnen. Jan Moesker had een heel slechte start. Hij duikelde de eerste 2 weken 2,2 punten naar beneden. Daarna ging het gedurende het gehele seizoen langzaam bergopwaards. Hij eindigde op het eind nog net in de plus. Erik en Anja. Erik had een bliksem start en zat zelfs dik boven Jan Moesker. Anja had een slechte eerste week en herstelde dit in de 3 weken daarna.

Erik moest zijn goede start bekopen een zakte tot week 10 terug naar zijn normale niveau en moest Jan Moesker voorbij laten gaat rond week 8. Anja stabiliseerde en in week 10 zaten Anja en Erik dicht bij elkaar. Dit bleef zo tot het einde aan toe. Uiteindelijk eindigde Anja nipt boven Erik. Erik kwam 16 punten tekort (een 4 en een 2) voor de derde plek. Mooi stukje competitie met een spannend eind. Henk Kruizinga. Henk heeft het gehele seizoen eigenlijk stabiel gespeeld. Van week 6-11 stond hij wat hoogte en daarna zakte het wat terug tot het begin nivaeu en zo is het tot het einde gebleven. Janny Kruizinga. Janny begon week 1 slecht. Daarna was er een sterke opleving met flinke stijging tot week 10. Hierna bleef ze op constant niveau tot het einde met op het eind nog een lichte stijging.

De B-Klasse:

De klasse waar bijna iedereen een bliksem start had en daarna terugviel. Jan Brat. Een heel sterke start. En zoals al vermeld weer een terugval tot week 15. Hier is een keerpunt. Hij gaat weer omhoog tot week 22 en blijft daarna stabiel. Toch een flinke stijging ten opzichte van het vorige jaar. Mooi gedaan Jan. Klaas Meeldijk.

Klaas had ook een bliksem start en was zelfs even boven Jan Brat. Een piek in week 4 met een gemiddelde van 129. Daarna was kennelijk de koek op want hij daalde sterk tot week 12 . De daling gaat daarna in minder sterke mate door tot het einde. Alie Geerts. Ook een bliksem start wat ze tot week 8 volhield. Daarna een constante daling tot het einde aan toe. Piekie Snuk. Zij had een andere aanpak. Een daling in het begin tot week 6 en daarna constant in stijgende lijn wat uiteindelijk resulteerde in een 2de plek. Slimme aanpak Piekie. Alie Beerda. Eveneens als Piekie een wat mindere start en daarna een stijgende lijn. De laatste weken kon ze de stijging net even niet doorzetten. Jammer anders had er zeker meer in gezeten. In week 27 zaten Alie B, Alie G, Klaas en Piekie heel dicht bij elkaar. Het kon nog alle kanten op. Piekie kwam er het beste uit. Gefeliciteerd. Al met al eindigden Alie, Alie en Klaas toch heel dicht bij elkaar. Gudrun Küster. We noemen haar hier met ere. Ze had ook een zeer sterke start en ook zij kon dit niet vasthouden. Ze zakte geleidelijk aan terug. Haar laatste week was week 16. En toen was ze er niet meer. We denken met plezier aan je terug.

Jaap Middelbos. Jaap had ook een bliksem start en viel daarna heel sterk terug. Van week 3 tot 7 een flinke opleving en van daaraf terugval. Maar: hij eindigde nipt boven de 120 gemiddeld met 10 punten over.

De C-klasse.

Deze klasse geeft weer een heel ander beeld dan de vorige.Dit is de klasse met de rechte lijnen. Allemaal bijna het hele jaar vrij constant. Ook een aantal flinke plussers in deze klasse. Ramon Bergsma. Een zeer sterke start en een flinke stijging tot week 10. Daarna blijft Ramon praktisch constant tot het einde. Hij eindigd als eerste flink boven de rest. Goed gedaan Ramon. Fenna Middelbos. Ook in het begin een sterke stijging tot week 6. Daarna een lichte daling maar vanaf week 18 blijft ze zeer constant. Jannie Wijngaard. Ook een stijging in de eerste weken tot week 6. Daarna blijft ze vrijwel constant op haar gemiddelde met een zeer lichte daling vanaf week 17. Harm Geerts. Ook hij begon sterk tot week 4. Ook Harm vertoonde daarna een dalende lijn die zich constant tot het einde doorzette. Hij eindigde uiteindelijk toch hoger dan het vorige seizoen. Dat is toch wel weer mooi. Het blijft zich herhalen Ook Leo had een bliksemstart in de eerste week en zakt daarna terug tot week 13. Vanaf week 13 is hij bloedstollend constant tot het einde van de competitie. Nina Jones. Nina had, het wordt eentonig, ook een bliksem start tot week 4. Het bijzondere is dat ze dit, met Ramon, weet vast te houden. Vanaf week 4 tot het einde blijft ze constant op haar gemiddelde staan. Goed gedaan Nina.

 De D-klasse.

Ook een klasse met regelmaat sjoelers. Trudie Mali. Trudie ging de eerste 3 weken heel goed, daarna een terugval tot week 6 en daarna eigenlijk helemaal constant tot het einde. Gea Beikes. Gea is moeilijk te beoordelen omdat ze veel niet geweest is. Het begin was wat wisselvallig met toch wel een sterke stijging. Daarna teruggevallen tot week 11. Na week 11 weinig aanwezig geweest en daardoor niet te beoordelen.

Jeannet Kruizenga. Jeannet begon ook sterk, valt daarna tot week 11 weer wat terug en blijft dan zeer constant op 1 niveau. Haar kracht. Regelmaat. Hendrik Mensing. Ook hier een heel sterk begin en daarna weer terugval. Hendrik valt als het ware in een glijvlucht mooi regelmatig terug tot week 22 en vlakt dan af naar een constant gemiddelde. Betje Fokkens. Betje had in week 3 een diepe dip maar herstelde zich prima. Het blijft daarna mooi constant tot week 26 en daarna zakt ze iets terug. Ze lag heel lang gelijk met Jeannet voor een derde plek maar de eindsprint was net even teveel voor haar. Toch, prima gedaan Betje. Wel in de plus geeindigd.

Anthon Mali. Voor Anthon geld hetzelfde als voor Hendrik. Sterke start en daarna in glijvlucht naar beneden. Anthon had echter vanaf week 21 toch wel weer even een stijging. Jan Krol. Jan had een sterke start en een flinke stijging tot week 12. Daarna blijft het vlak tot week 21. Na week 21 is er nog weer een lichte stijging. Mooi geeindigd zonder terugval ergens. Knap gedaan. Henk ten Buur. Henk had de eerste 2 weken een flinke stijging. Dit vlakte wat af maar er is continue wel een lichte stijging tot het einde aan toe. Mooi. Volgend jaar over de honderd gemiddeld heen, toch? Marianne Bouma. Ze heeft maar weinig gesjoeld maar bleef mooi constant met op het eind toch even een dipje omhoog. Mooi zo.

Het clubgemiddelde is met 1,86 punten omhoog gegaan. En dit alleen door betere spelprestaties. Heel goed gedaan. In de eerste weken ging het mega goed. Daarna zakten we als club weer geleidelijk aan terug tot week 23 waarna de totale clubscore stabiliseerde en zelfs in de laatste weken weer omhoog. Heel goed gedaan. We zijn ook bijna allemaal in de plus geeindigd op 3 leden na. Heel goed gedaan. Ook veel Persoonlijke Records.

Zie hiervoor en voor andere gegevens het prestatieoverzicht op het aparte blad.

Hier besluit ik het dit keer lange verhaal over de competitie.

 

Individueel en teamsjoelen in Rolde, Voorthuizen en Noord Bokaal

Hierover kunnen we kort zijn want het is al veel beschreven.

Teamsjoelen. Er plaatste zich 3 teams (=allemaal) voor Barneveld.

Het eerste team in de 3de Klasse en het 2de en derde team in de 4de klasse. Hierover kunnen we al dik tevreden zijn. Na analyse bleken we ook niet kansloos. Vooral het eerste team. In Barneveld werd het een spannende race met Hoog.a/d Bak team 2. Na een 2de plek in de eerste ronde en met een sterk slot werd ons eerste team kampioen in de 3de klasse. In de 4de klasse werd het derde team 3de met grote achterstand op 2 en een royale voorsprong op 4. Het tweede team eindigde op een 7de plek met 100 punten minder dan het 3het team. Een uiteindelijk prima prestatie voor de teams.

In het individuele sjoelen plaatsen zich 12 spelers van de 18 voor Barneveld. Heel goed gepresteeerd. Helaas was Klaas verhinderd zodat we met 11 naar Barneveld gingen.In Barneveld was het merendeel niet opgewassen tegen het sjoelgeweld daar. Anja haalde nog een 6de plek de rest zat allemaal onder een 14de plek. En dan hebben we toch nog Jan Brat (lid bij ons en uitkomend voor sv. Groningen) en Hendrik Mensing.(uitkomend voor Schavuit en ook lid in Hoogeveen a/d Bak)

Zij presteerden het om in respectievelijk in de C en I klasse landskampioen te worden.

Een geweldige prestatie die in 1 klap het NK volledig geslaagd maakte. Nogmaals: Proficiat!

Jan en Hendrik, ze glunderden van hier tot Tokio!! Volledig terecht natuurlijk.

Hiermee is de wedstrijd rapportage ten einde. Op naar het volgende seizoen.

 

Nog wat andere zaken

Nog enkele belangrijke zaken moeten we nog vermelden.

De competitie start weer op maandag 2 september 2013. Allen natuurlijk weer van harte welkom.

Nu alvast om te noteren: Onze altijd gezellige en leuke ledenvergadering wordt gehouden

Op 28 oktober 2013.

Noteert u deze datum vooral alvast in uw agenda!!

 

 De redactie: Jan Moesker