Seizoen 2011/2012 Nieuwsbrief  4

 

Mei  2012

 

Beste Sjoelvrienden en vriendinnen, hierbij weer een nieuwsbrief van de sjoelclub “SCHAVUIT”.

 

Introductie.   

Hallo sjoelvrienden en vriendinnen.

De competitie hebben we er weer opzitten. Wat gaat zo’n jaar toch weer snel om, nietwaar. Of ligt dit gevoel aan de schrijver van de nieuwsbrief. Het eerste jaar op de nieuwe lokatie. Hebben we echt wel slechter gespeeld op deze lokatie? Het algemene gevoel zegt van wel. Het gekke is echter dat we, op 1 na, op precies dezelfde bakken spelen.

Ik kom hier bij het competitie veslag nader op terug. Op 31 mei hebben we de feestelijke slotavond. Op een lokatie waar we nog niet eerder waren. Pand 17 in Assen. Barbecu en bowlen. We zullen zien hoe dit zal zijn. De nieuwe website draait volop en geniet een behoorlijke belangstelling. Inclusief de beheerder is de website tot nu toe in krap 5 maanden 2100 keer bekeken. Niet slecht. Zijn we dik tevreden mee. Dit komt neer op 15 bezoekers per dag. We proberen hem ze up-to-date mogelijk te houden. Een verandering in het bestuur is dat Harm stopt met het penningmeesterschap. Zijn opvolger wordt Trudi Mali. Fantastisch dat ze dit wil doen. Op de algemene ledenvergadring die op 22 oktober wordt gehouden komen we hier nog weer op terug. Noteert u deze datum! Lieve clubleden we gaan nu eerst even 3 maanden rust nemen en zien elkaar op maandag 3 september weer terug op de eerste competitiedag van het seizoen 2012-2013. Allemaal een goede zomer toegewenst met of zonder vakantie.

De Competitie

Hoe is het afgelopen seizoen gegaan in de competiitie. Wat al in de inleiding stond, we hebben bijna allemaal het gevoel dat we (veel) slechter gespeeld hebben door op de nieuwe lokatie tye spelen. De cijfers geven echter een ander beeld. Een grote handicap is de nieuwe bak. Daar scoor je gewoon lager op. Dat is buiten kijf. Stel dat we met z’n allen 20-30 punten lager spelen op deze bak dan een doorsnee sjoelbak dan verliezen we met elkaar, op basis van spelen, aan het einde van het seizoen 2-3 punten. Het werkelijke verlies op basis van spelen is echter ruim 1 punt. Dus op de oude bakken (uitgezonderd de nieuwe dus) winnen we met elkaar 1 a 2 punten. Met andere woorden het verlies zit vooral in de nieuwe bak en zeker niet in de lokatie of zo. Nu volgt een korte evaluatie van het verloop van de competitie per klasse en per lid.

De A klasse.

Jan Postma kon zich wegens een tekort aan gespeelde weken niet plaatsen voor de eindrangschikking. Er was bij hem in het begin een sterke terugval waarvan de reden zich laat raden. Primair de nieuwe bak. Daarna volgde toch enig herstel. Jan Moesker heeft ook een flinke terugval in het begin maar blijf daarna vrij stabiel met iets herstel. Aan het eind een terugval door een armblessure. Erik heeft in het begin ook een terugval maar herstelt toch nog heel knap. Hetzelfde geldt voor Anja. Het leek er even op dat ze Erik nog kon bedreigen maar dat was toch niet het geval. Henk viel in de eerste helft van de competitie sterk terug maar in de tweede helft bleef het mooi stabiel Ook hij speelde te weinig voor plaatsing. Klaas tenslotte in A viel in het begin ook veel terug maar kwam in de loop van het seizoen ook nog weer terug.

De B klasse. Hier is Jannie Kruiginga ver voor de rest. Ze had een dip in het begin, daarna een knap herstel, weer een terugval en vanaf week 10 bleef het helemaal constant. Jan Brat ook een dipje in het begin maar komt darna sterk terug. Naar het einde toe vertoont zijn spel een lichte maar mooi stijgende lijn. Piekie viel heel sterk terug in de eerste weken maar herstelde prima. Ze concureerde zelfs met Jan Brat om de tweede plek maar kon Jan niet helemaal bijhouden. Toch prima gespeeld. Dan Alie en Alie. Een paar apart. Alie G. had het de eerste weken heel moeilijk en meer dan Alie B. In week 9 zitten ze echter weer dicht bij elkaar en beide zijn ze in een mooi stijgende lijn. En als een Siamese tweeling ook nagenoeg gelijk op. Alie G weet op het eind nipt net hoger te komen dan Alie B. Gudrun startte flitsend maar viel sterk terug. Ze heeft ook nog niet zoveel hier gespeeld. Volgend jaar zullen we zien waar ze staat. En tenslotte Jaap. Tot week 6 een dip om te janken. Daarna gaat het geleidelijk aan beter. Jaap volgend jaar zien we je denk ik weer terug in de 120.

De C klasse. De spektakelklasse. Harm en Jannie W. Beide in het begin een terugval waarbij Jannie wat sterker dan Harm. In week 8 gelijk. Daarna valt Harm vanaf week 8 wat terug maar komt sterk terug. In week 15 weer bij elkaar tot het einde. En wat een einde. Week 28 Jannie 16 punten voor op Harm. Week 29: Harm 30 punten voor op Jannie. Week 30: na de eerste ronde: Jannie 12 voor op Harm. Na de tweede ronde: Jannie 70 punten voor op Harm. Dik spektakel. Mooi.

Fenna begon heel slecht maar herstelde ook direct weer sterk. Van week 8 tot 17 maakte ze deel uit van de kopgroep. Daarna viel ze om begrijpelijke redenen wat terug. Even leek het er op of ze weer bij Harm en Jannie kon komen maar dat zat er niet meer in. Dit belooft wel wat voor het volgend jaar. De nieuwkomer Leo begon goed maar viel ook weer terug. Op het eind was er echter weer een comeback. Volgend seizoen zien we we beter hoe Leo zich gaat manifesteren. Nu komen we bij het sjoelbeest Ramon. Even een slecht momentje in het begin. Daarna vrij stabiel tot week 12 en daarna ging Ramon als een raket omhoog. Het leek er zelfs even op dat hij zich ging bemoeien met plaats 1 maar daarvoor was zijn opmars nog net niet sterk genoeg. Nina begon als uitzondering in de club direct al heel goed maar viel iets terug vanaf week 5 tot week 12. Daarna ging het weer beter. Ze eindigde op en gemiddelde van 109,98. 11 punten tekort voor 110 gemiddeld. Daar gaat ze volgend jaar natuurlijk gegarandeerd overheen.

De D klasse. Trudie begon sterk maar valt vanaf week 7 wat terug. Daarna stabilisseert het wat en op het eind zit er nog wat stijging in. Dan het siamse paar Jeanet en Gea. Ze Blijven al vanaf week 1 heel dicht bij elkaar tot week 16. Daarna loopt Jeanet wat uit en dat blijft tot het eind toe zo. Hendrik speelt heel stabiel met wat schommelingen gedurende het seizoen. Hij eindigt een fractie hoger dan zijn score in week 2, namelijk 40 punten. Onze nestor van de club, Betje, had in het begin een sterke terugval maar komt vanaf week 3 sterk terug en dat zet zich het hele seizoen door. Prima gedaan Betje. Houden zo. Anthon begon in verhouding tot de rest goed. Daarna  was er tot week 12 een terugval. Maar er was daarna ook weer een mooi herstel. Anthon probeer die opgaande lijn vast te houden. Volgend jaar boven de honderd?

Individueel en teamsjoelen in Rolde en Voorthuizen

We beperken ons in dit deel tot het NK individueel. na de slotronde waren er 8 leden die zich plaatsten voor het NK. We haalden 5 maal eremetaal. Jan Moesker werd 2de in HHB. Erik werd 3de in de C klasse. Alie Geerts werd verrassend 3de in de D klasse. Gea haalde een 3de prijs in de H klasse en tenslotte als de beste haalde Nina met overmacht het Afdelingskampioenschap in de K klasse.

Met een mooi aantal van 8 personen nar het NK. Nina haalde daar na een spannende race tegen, wat ook haar opponente in de afdeling was, Esmeralda Steenbergen, het Kampioenschap in de K Klasse. Bijzondere prestaties waren er ook van Erik, Alie en Piekie in de tweede ronde. Erik ging in de tweede ronde van een 17de naar een 4de plek. Alie ging van een 25ste naar een 8ste plek en Piekie van een 17de naar een 5de plek. In het open toernooi haalt Anja nog een mooie 2de plek in de C klasse.

Hier stoppen we maar met de mededelingen betreffende Rolde en Barneveld. Veel informatie hierover staat ook op de website.

 

Nog wat andere zaken

Het meeste is al aangehaald in de inleiding.

We ontvingen van SHELL Nederland B.V. weer een ondersteuning van € 300,00 Deze uitkeringen/sponsoring wordt 2 jaarlijks uitgekeerd.

Reden hiervoor is dat Jan Moesker als SHELL gepensioneerde een bestuursfunctie bekleed en diverse andere taken vervuld in de sjoelclub.

Als waardering voor de wil van gepensioneerden dergelijke functies te bekleden wordt dit bedrag aan de vereniging uitgekeerd. Onze dank hiervoor is uiteraard groot.

We hebben weer een leuke thuis-uit competitie gehad zo rond de Pasen met de sjoelclub Hoogeveen aan de Bak. Altijd weer gezellig. Hoewel we thuis een grote voorsprong hadden opgebouwd was het toch nog net niet genoeg om Hoogeen te verslaan. Zij kwamen thuis ijzersterk terug en wisten met een punt voorsprong de eindzege te behalen.

Hier eindigt de laatste nieuwsbrief van dit seizoen.

We houden even een zomerpauze en gaan er daarna weer tegenaan.

We wensen jullie allemaal een fijne zomerperiode toe en hopelijk zien we elkaar weer op 3 september.

 

 

De redactie: Jan Moesker