Seizoen 2011/2012 Nieuwsbrief 2

 

december 2011

                                                                                                                                            

Beste Sjoelvrienden en vriendinnen, hierbij weer een nieuwsbrief van de sjoelclub “SCHAVUIT”.

 

Introductie.   

Hallo sjoelvrienden en vriendinnen.

We hebben de eerste 11 weken er op zitten op onze nieuwe lokatie. Nou, nou dat is wel even wennen. De resultaten zijn behoorlijk lager dan we in De Steiger gewend waren. We spelen ook nog eens op een nieuwe bak die nou niet echt lekker loopt langs de kantjes. Dit scheelt wel zo ongeveer 2 ½ a 3 punten per persoon. De nieuwe omgeving, ander geluid, ander licht, andere warmte en een ander ruimtebeeld scheelt mogelijk ook.

We hopen dat het op de duur toch weer beter gaat worden. Het is voor allen, club en beheer kerk, ook even wennen aan elkaar. Het koffiedrinken aan aparte tafels, in de kou en in een steeg is nu over en dat is al een hele verbetering. Nu de resultaten nog. De bakken worden nu volgens mij ook wat warmer gehouden. We moeten maar afwachten hoe een en ander gaat verlopen. Onze website www.sjoelclubschavuit.nl is in volle gang. Toegevoegd zijn de resultaten in Rolde, de stand van de Noordbokaal, de landelijke bekercompetitie en de landelijke uitslagen. Wekelijks staan alle uitslagen op de site en ook de eerste en nu de tweede serie verloopgrafieken (week 1-10) staan er nu op. De website wordt bijgehouden op www.everyoneweb.com/sjoelclubschavuit  maar voor een envoudiger en mooiere naam is de naam is de naam www.sjoelclubschavuit.nl geregeld. Als je hier op inlogd schakelt deze automatisch door naar de werkwebsite. Nog even dit: Robert Schaafsma heeft met pijn in het hart zijn lidmaatschap opgezegd. De meesten waren er bij toen hij dit tijdens het sjoelen vertelde. Prive omstandigheden waren de reden dat het sjoelen niet meer ging. Ook omstandigheden buiten zijn gezondheid om. Jammer, maar als het kan komt hij terug. Genoeg inleiding lijkt me zo, over naar het echte sjoelen.

 

De Competitie

Hoe staat het er voor na 11 weken sjoelen? Na een ernstige terugval door het spelen op de nieuwe lokatie en met een nieuwe (rot)bak  zien we toch wel een stabilisatie in de sjoelresultaten. De nieuwe bak blijft moeilijk bespeelbaar maar toch is het voor enkelen al mogelijk er 140 op te gooien. We gaan er niet verder op achteruit. Zo hier en daar zie je ook weer een verbetering. Er is dus nog hoop. Enkelen hebben het dit jaar echt moelijk. Mogelijk komt er bij hun toch nog wat verbetering in. Let wel even goed op de uitslagen want er komen toch nog wel eens telfoutjes voor. Ik heb altijd de briefjes van de laatste 2 weken bij me zodat je het eventueel zelf nog kunt controleren. Ook ik ben maar een mens met alle gebreken en tekortkomingen. Dus voor mensen die op internet kunnen kijken de uitslagen staan daar.

 

Individueel en teamsjoelen in Rolde en Voorthuizen

De teamsjoelwedstrijden in Rolde en Voorthuizen zijn onderhand al weer achter de rug. Dat heb je als de eerste wedstrijd in Rolde net voor de deur staat bijj het verschijnen van de eerste nieuwsbrief. De eerste Ronde in Rolde is voor het enige team van Schavuit dat mee deed goed verlopen. Een eerste plaats met grote voorsprong op nummer 2. Er loerde 1 gevaar, namelijk Groningen 1 dat als x team speelde en nog ingedeeld moest worden. De potentie was er dat ze in de 3de klasse konden komen. Na de tweede ronde bleek dit inderdaad het geval te zijn en stonden ze plotseling voor ons als kampioen van de 3de klasse. Met een verdienstelijke 2de plaats kon het team Schavuit 1 ook mee naar het NK in Voorthuizen. De voorsprong van Schavuit op de 3de plaats was inmiddels opgelopen tot meer dan 500punten. De achterstand op 1 was meer dan 200 punten. Grote verschillen dus. We konden ons opmaken voor Voorthuizen.

Het NK te Voorthuizen. We waren van de 10 aanwezige teams de negende. De start was voor ons team echt dramatisch. De slechtste score van het team inclusief de scores in Rolde. Soms lukt het niet. We kennen dat allemaal wel. Tot onze verbazing waren we hiermee echter toch nog 7de in de tussenstand. Dat geeft de sjoelers moed! In de tweede ronde ging alles lekker. Jan ging iets minder maar vooral Gea en Piekie gingen stukken beter. Dit resulteerde in de beste score inclusief Rolde. In de eindstand eindigden we als 4de met ruim 84 punten achterstand op nummer 3. Gestart als 9de en eindegen als 4de daar mogen we toch wel trots op zijn. En dat voelt ook zo. Mooie afsluiting van het NK.

 

Nog wat andere zaken

Je moet soms al ver vooruitkijken. Ook in het organiseren van de slotavond. Het is bekend geworden waar en wanneer die gehouden wordt en ook de kosten ervoor zijn al bekend. Bij dezen: De slotavond wordt gehouden in pand 17 beter bekend als de “Rackethal” in Marsdijk op 21 of 27 mei. De juiste datum wordt nog bekend gemaakt.  We gaan bowlen en uitgebreid barberknoeien. Dus het wordt een gezellige en dikke bende. Daar wil iedereen wel voor komen denk ik zo. Voor de prijs hoeft u het als lid ook niet te laten. Voor leden is de prijs namelijk, net als vorig jaar, €15,00. Voor niet leden is het wel iets duuder namelijk 35,00 maar dat is voor een uurtje bowlen, een barbeque en 3 consumpties. Ook echt niet duur. Dus allemaal komen, vrienden en kenissen mee, zodat het een leuke avond wordt.Noteer het in uw agenda en roep het om. Maximaal 3 introducees per lid. Meer in overleg.

De zo langzaam traditionele Paassjoelmatch tussen Hoogeveen aan de bak en Schavuit zal ook weer plaats vinden.

De data zijn: 2 april thuis in De Kandelaar en 10 april uit in Hoogeveen.  Mooi, ik sluit aan het einde van de pagina.

 

De redactie: Jan Moesker