Seizoen 2014/2015 Nieuwsbrief 1               

September 2014

 

Beste Sjoelvrienden en vriendinnen, hierbij weer een nieuwsbrief van de sjoelclub “SCHAVUIT”.

Introductie.

Hallo sjoelvrienden en vriendinnen.

Hierbij de eerste nieuwsbrief van het seizoen 2014/2015. We zijn weer gestart met het nieuwe seizoen.

Er zitten er al weer 5 weken op. Helaas hebben een aantal leden hun lidmaatschap opgezegd om uiteenlopende redenen. Leden die niet meer terugkomen zijn: Danny Vochteloo, Anthon Mali, Jan Krol en Nina Jones. Dit is mogelijk een reden om weer wat meer aan ledenwerving te doen. In de eerste plaats bij onszelf eens te rade gaan of we mensen kennen die er zin in hebben. Ook gaan we extern kijken middels stukjes in bladen of we nieuwe leden kunnen krijgen. Nu eerst maar even de focus op het sjoelen. Dat is waar het om draait in deze club. Het systeem van bepaling van de bondsbijdrage is gewijzigd. Gelukkig heeft dit geen effect op de contributiebijdrage die wij als leden betalen aan de club. Dat blijft dus hetzelfde.

De jaarvergadering, nog maar even voor herinnering is op 27 oktober. Na de pauze gaan we weer leuk hindernis sjoelen en de bekende diverse andere sjoelsystemen spelen. Even goed onthouden en vastleggen.

 

De Competitie

Zoals al vermeld de eerste 5 weken zitten er al weer op. We begonnen heel goed met meteen al als club flink in de plus. Daar waren we kennelijk zo van geschrokken dat het de 2de week al minder was. De derde week kelderden we enorm onderuit deels omdat Alie B. een miserabele start had maar ook omdat we met z’n allen niet een goede week hadden. In de 4de week klommen we weer een beetje uit het dal. In de vijfde week zette dit herstel zich flink door. Zo moeten we het hebben. Doorgaan zo, zou ik maar zeggen. De individuele prestatie grafieken voor de eerste 5 weken zijn ook klaar en hangen aan het bord. Ook zijn ze op de website geplaatst. Veel valt er op dit moment niet te vertellen in de competitie. We zitten in de lift en geeft goede moed. Sommige grafieken moesten naar boven bijgesteld worden vanwege heel goede presataties en andere grafieken naar beneden vanwege minder goede resultaten.

 

Runner-up competitie.

Hier is vooral in het begin een sterk jojo effect. Nu na 5 weken begint het een beetje te stabiliseren. Hendrik staat aan kop met verrassend op de tweede plek Alie Geerts. Trudi is mooi derde. Mooi is ook dat Betje met haar 91 jaar in de top 4 van de runner-up staat. Dat is wel heel bijzonder. Meestal zijn het nieuwelingen die in de top staan maar nu zijn de rollen omgekeerd. Het ziet er naar uit dat het hier aan de top nog wel eens spannend kan worden. Maar dat moeten we maar afwachten of dit ook gaat gebeuren. Als Hendrik goed doorzet is er geen houden meer aan in de runner-up. Maar daaronder kan het ook heel aardig gaan spannen.

Veel van de oude garde zien we bovenin staan en dat is lange tijd niet het geval geweest.

 

Persoonlijke records:

Er zijn al weer een paar persoonlijke records gesneuveld. Leo heeft een nieuw record voor 20 bakken en Hendrik zowel voor 20 als 10 bakken. En in week 5 verbeterde Fenna haar 20 bakken record flink. Mooi werk.

Krijgen we een record regen? Vorig jaar duurde het wel heel lang voordat het eerste record sneuvelde.

 

Individueel en teamsjoelen in Rolde, Voorthuizen en Barneveld

Hier valt nog niet zoveel te melden. We kunnen starten met het samenstellen van teams nu de ANS gemiddeldes bekend zijn. Hiervoor komt binnenkort een opgave lijst. Hopelijk kunnen we met minimaal 2 teams naar Voorthuizen. Het open NK teams is op 15 november. Houdt er rekening mee.

 

Enkele ander zaken:

Zoals bijna bij iedereen wel bekend zijn bankrekening nummer gewijzigd in IBAN nummers. Dus ook het rekeningnummer van onze sjoelclub. Voor alle zekerheid vermelden we hier nogmaals ons IBAN nummer.

Dit is: NL86RABO0302879358. Bij betalingen dus dit nummer gebruiken.

Nogmaals, de leuke en gezellige ledenvergadering wordt gehouden op maandag 27 oktober 2014.

Hiermee sluiten we de nieuwsbrief af.

 

 De redactie: Jan Moesker