Seizoen 2013/2014 Nieuwsbrief 3

Februari 2014

 

 

 

Beste Sjoelvrienden en vriendinnen, hierbij weer een nieuwsbrief van de sjoelclub “SCHAVUIT”.

 

Introductie.

Hallo sjoelvrienden en vriendinnen.

Hierbij de 3de nieuwsbrief van het seizoen 2013/2014. We hebben er nu 21 weken op zitten. Na een moeilijk begin zijn we nu flink aan het herstellen. De helft van het verlies in de eerste 5 weken is al weeer dik weggewerkt. De opkomst ligt zo net onder de 90% en dat is heel acceptabel. Op de uitslagen is in rood aangegeven wie nog tekort hebben om voor klassering in aanmerking te komen. Hiervoor moeten minimaal 15 bakken gespeeld zijn. (de helft van het aantal competitieweken). De grafieken van week 20 zijn op de site gezet. Het verloop van de competitie is daar mooi op te zien. In week 22 neem ik ze mee naar de club. De slotavond wordt gehouden in cafe Popken in Ekehaar op 22 mei. Kosten leden 10 euro en niet leden betalen 35,50 euro. We beginnen met koffie, daarna een drankje. Tijdens het drankje reiken we de prijzen uit. Vervolgens eten we uit de bolle Jaap. Na het eten doen we spelletjes en we sluiten af met koffie.

Ons materiaal is recent zonder extra kosten voor een aanzienlijk hoger bedrag verzekerd. Dit ter info.

 

De Competitie

De competitie is 21 weken oud. Hoe staan de zaken er voor? In de A klasse blijven Jan Postma en Danny dicht bijelkaar. Anja en Jan Brat gaan de laatste weken heel goed en Erik en Jannie Kruizinga zitten dicht bij elkaar. In de B klasse zien we bijna allemaal flinke stijgers. Behalve Klaas die de laatse weken wat terugvalt.

Ramon en Alie B. staan dicht bij elkaar. Voor de spanning om de tweede plek zou het leuk zijn als dit zo blijft.

Piekie gaat ijzersterk in de tweede helft en staat stevig bovenaan. Alie G. is nu ook sterk bezig en is in de laatste week Klaas voorbij gegaan. Fenna begint de laatste weken ook weer in stijgende lijn te komen.

De C klasse. In de top is het dringen geblazen tussen Leo, Harm en Jaap. Dat wordt nog spannend. Iets daaronder Jannie Wijngaard. Misschien gaat zij zich ook nog bemoeien met de eerste plek. Nina gaat ook weer wat omhoog en Trudie blijft al wekenlang stabiel op 111. De D klasse: Hendrik staat mooi bovenaan en op de tweede plek gaat het nu tussen Betje en Jeannet. Praktisch gelijk op dit moment. Henk ten Buur zit er een stuk onder maar stijgt gelijdelijk door. Over Anthon en Jan Krol valt niet zoveel te melden. We gaan nu het laatste derde deel van de competitie in en het kan in enkele klasses nog best spannend worden.

In week 11 was eeen PR voor Hendrik en in week 19 en 21 scoorde Henk ten Buur enige PR’s. Nog lang niet zoveel als het vorige jaar maar toch ze zijn er weer.

 

Individueel en teamsjoelen in Rolde, Voorthuizen en Barneveld

In Rolde hebben we weer individueel gesjoeld voor de regio kampioenschappen. De wedstrijden waren op 4 januari en op 2 februari. De resultaten op 4 januari waren aanzienlijk minder dan in voorgaande jaren. Op 4 januari waren er slechts 2 3de plekken voor Ramon en Piekie. Op 2 februari ging het wat beter. Een eerste plek voor Alie Geerts, een 2de plek voor Piekie en Ramon en een 3de plek voor Hendrik. Nu maar kijken waar we in de derde ronde op 3 maart terecht komen. Belangrijk: De afvaardiging naar Barneveld is gewijzigd. Tot nu toe ging een aantal sjoelers op basis van opkomst naar Barneveld. Dat is nu vervallen. Per eerstvolgende NK zullen de beste 3 sjoelers uit een klasse afgevaardigd worden. De rest komt op een landelijke lijst van hoog naar laag. De resterende sjoelers worden vanuit deze lijst gekozen om de klasses aan te vullen.

Als er iemand van de 3 afgevaardigde spelers afvalt, zal de 4de geplaatste speler uit de afdeling de vervanger zijn. Veel succes in Rolde op 1 maart. Verder: In verband met een gewijzigd pasjes systeem is het van belang te weten wie volgend jaar meedoet met de ANS wedstrijden te Rolde. Een opgave lijst zal hiervoor gemaakt worden.

 

Enkele ander zaken:

We gaan ook weer spelen met en tegen de sjoelclub “Hoogeveen aan de Bak.” De wedstrijden worden gehouden op 15 april in Hoogeveen en op 28 april in De kandelaar.

Opgave lijsten worden gemaakt voor uit en/of thuis spelen.

 

 

 De redactie: Jan Moesker