Seizoen 2013/2014 Nieuwsbrief 2

November 2013

 

Beste Sjoelvrienden en vriendinnen, hierbij weer een nieuwsbrief van de sjoelclub “SCHAVUIT”.

 

Introductie.

Hallo sjoelvrienden en vriendinnen.

Hierbij de 2de nieuwsbrief van het seizoen 2013/2014. We hebben er nu 10 weken op zitten en de rookwolken van het begin van een nieuw seizoen zijn wat opgetrokken. De club maakte wat betreft prestaties de eerste weken een diepe dip. De laatse weken krabbelen weer weer wat overeind. Hiouden zo zou ik zeggen. Gelukkig zijn er geen langdurige zieken in de club. We hebben net het Open NK teams achter de rug waarover later meer. De opkomst ligt iets lager dan we gewend zijn. Andere mensen en andere omstandigheden zullen we maar zeggen. Nu naar de competitie.

 

De Competitie

De competitie is 11 weken oud. Hoe staan de zaken er voor? In A blijven Jan P. en Danny dicht bij elkaar. Jan M. een stuk daaronder valt wat terug. Jannie K. en Anja beginnen dicht bij elkaar te komen en Erik heeft een terugval gehad maar hij komt weer terug. Jan Brat en Henk K. zijn beide teruggevallen en zitten nu dicht bij elkaar. In B is Piekie na een lichte terugval sterk in opmars naar boven. Ramon maakte in week 1 een enorme zeperd, kwam goed terug maar valt weer wat weg.

Alie B is wisselvallig en zit nu dicht bij Ramon. Klaas en Alie G. vielen in de eerste weken terug maar zijn met een opmars bezig, zij aan zij. Fenna heeft het moeilijk maar is de laatste weken in ieder geval stabiel. In C heeft ook Jaap eerst een sterke terugval maar hij komt heel mooi weer terug. Alleen de laatste 2 weken valt het weer wat terug. Leo is tot nu toe de meest stabiele speler. Nauwelijk terugval en momenteel zelfs een lichte winst. Harm en Jannie W. zijn al vanaf week 2 zeer dicht bij elkaar als het ware een Siamese tweeling. Ook Nina is heel stabiel. Geen sterke terugval en ook geen dikke winst. Trudie had een heel sterke score in week 1 maar zakt langzaam terug. Dan ten slotte klasse D. Hendrik met een zeer sterke start. De enige zo’n beetje in de club. Na week 4 is hij iets terugval maar het blijft sterk. Dan Jeannet, een ietsje terugval in het begin. Maar dan, zoals al jaren het geval is, stabiel. Onze Betje. Een heel sterke start. Daarna is er iets terugval maar in de laatste week een formibale score met een 1200 score er bij. Geweldig. Henk t.B. Een mooi en sterk begin tot week 5 en daarna zo stabiel als een huis met een gemiddelde rond de 101. Nog flink in de plus. Mooi zo Henk. Anthon is ook mooi gestegen en blijft nu stabiel. Jan Krol had ook een dip in het begin maar hij stabilisseert nu mooi.

Zo staat het er voor met de competitie. Te verwachten is dat de clubprestaties gelijdelijk aan nog beter worden.

Daar gaan we toch ons best voor doen, nietwaar.

Individueel en teamsjoelen in Rolde, Voorthuizen en Noord Bokaal

Het was wel even wennen dat we niet meer naar Rolde hoefden voor selectiewedstrijden. Op 23 november gingen we dan met 3 teams naar Voorthuizen voor het Open NK. Eerst had het eertse team nog 2 keer geoefend in Klazienaveen.Spanning alom. Hoe zouden de bakken zijn in Voorthuizen, wat is de temperatuur in de hal. De temperatuur was redelijk en de bakken viel ook mee. Het tweede en derde team moest direct aan de bak en het eerste team speelde in de 2de ronde. Nadat we allemaal 1 ronde gespeeld hadden stond het eerste team 1ste in de derde klasse met een formidabele score van 5026 en het tweede en derde team voorlaatste in de tweede en derde klasse. Na de tweede ronde waarbij het met het eerste team een stuk minder ging bleek dit voor de eerste plaats fataal te zijn. Het eerste team eindigde als 2de in de derde klasse. Mooi, maar wel jammer. Slechts 28 puntjes tekort. Het tweede team eindigde als laatste (9 en 11) in hun klasse. Dan nu op naar de individuele selectiewedstrijden in Rolde in januari, februari en maart. We hopen natuurlijk dat een flink aantal van ons zich zullen plaatsen voor het NK te Barneveld. Veel succes alvast.

Nog wat andere zaken

De website zal op korte termijn nog verder bijgewerkt worden. Noordbokaal zal nog toegevoegd worden. Voor de bekerwedstrijden zal een nieuwe link geplaatst worden.

De wedstrijden met Hoogeveen rond de Pasen zullen ook weer doorgaan. Voor de geplande data zie de wedstrijdkalender op het bord of op de website.

Hiermee sluiten we deze nieuwsbrief af.

 

 De redactie: Jan Moesker