Seizoen 2016/2017 Nieuwsbrief 2

November 2016

 

Beste Sjoelvrienden en vriendinnen, hierbij weer een nieuwsbrief van de sjoelclub “SCHAVUIT”.

 

Introductie.

Hallo sjoelvrienden en vriendinnen.

 

Hierbij alweer de 2de nieuwsbrief van het seizoen 2016/2017. We hebben net week 10 achter de rug. Ook de ledenvergadering hebben we al weer gehad. Na de pauze weer gezellig alternatief sjoelen. Wat ook altijd weer bijzondere verrassingen opleverd. B.v. Henk ten Buur winnaar in de Triple Count en Jan Postma laatste. Het kan alle kanten op zo zie je maar. Betje komt niet meer sjoelen, dat wordt haar te veel. Ze blijft (voorlopig) wel lid van de club. En ze is natuurlijk altijd welkom als ze nog eens mee wil spelen. 2 maal 5 bakken is voor haar geen optie. Alles of niets. Sebastiaan heeft bezoek +gehad van ene Herr Nia. Zijn rug is flink geknoeid. Voorlopig is hij dus even uitgeschakeld om mee te kunnen spelen. We wensen hem via deze nieuwsbrief veel sterkte en beterschap toe. De reuzenbak gaat naar Hoogeveen. Wij gebruiken hem niet en zij hebben er wel belang bij. Janny/Jan neemt contact op met Jan Zwiers.

 

Schavuit tournooi in Hooghalen

We hebben een mooi en goed Noordbokaal bekertoernooi in Hooghalen achter de rug. Een prachtige accommodatie en een goede sfeer en met 5 leden in de (vlees) prijzen. Dat smaakt weer naar meer. Dus gaan we volgend jaar wéér op herhaling. Financieel sluiten we af met een batig saldo. Dat is ook mooi meegenomen. Tournooi evaluatie zal nog plaats vinden met de beheerders in Hooghalen.

We starten de organisatie voor volgend jaar al weer op.

 

De Competitie

De competitie heft er al weer 9 weken op zitten. We zijn gelukkig weer een beetje van de eerste klap hersteld. En krabbelen weer overeind. We hebben al weer meer dan de helft van de schade die we opliepen hersteld. Het laatste stuk herstel om weer op het niveau van vorig jaar te komen zal wel een stuk moeilijker gaan. Hopelijk lukt dit toch nog. De scores stabiliseren op dit moment een beetje. De afgelopen week (9) ging niet zo geweldig goed. Wat terugval. Maar we gaan nu de winterperiode in en mogelijk gaat het dan weer beter. Sjoelen is uiteindelijk wel een beetje een wintersport nietwaar? Na week 15 gaan we een gedetaillerde analyse doen hoe we er voor staan. Op dit moment laten we het er even bij.

 

Runner-up competitie.

De runner-up competitie staan nog steeds op veel, heel veel, in de min en en paar in de plus. Ongebruikelijk is dat er in de top 5 enkele van de sterkste sjoelers staan. Jan Moesker en Jannie Kruizinga. Kees is natuurlijk in opmars na een inwerk periode bij onze club. Van Sebastiaan kun je het verwachten als nieuw lid. Dat is altijd sterk wennen aan 10 bakken. Maar er is flink herstel hoewel de afgelopen week weer even wat minder was.

 

Persoonlijke records:

We zijn nu 9 weken verder en het aantal PR's is bij lange na niet zo hoog als vorig seizoen. We zijn kennelijk PR moe. Kees Bouman heeft overigens in week 9 een 2de PR gerealiseerd nu in 10 bakken. Het aantal PR's van het vorige seizoen, 42 stuks, was ook wel uitzonderlijken bijna niet meer te herhalen. We gaan toch wel voor meer dan 2? We zullen zien.

 

Individueel en teamsjoelen in Rolde en Barneveld

De eerste individuele ronde in Rolde staat er al weer aan te komen. Op 10 december kan er weer gespeeld worden voor het afdelingskampioenschap en tevens als plaatsingswedstrijden voor het NK in Barneveld. Opgave hiervoor is nu al mogelijk.

Het open NK teamwedstrijden wordt gehouden op 19 november te Voorthuizen. We kunnen nu vermelden dat de sv. Schavuit met 2 teams naar Voorthuizen gaan. Beide teams staan in de ranking voor teamsjoelen in hun klasse bovenaan. Goede mogelijkheden dus. Kritisch is of Kees Bouwman mee kan. Reserve is Fenna. Het teamgemiddelde valt daarmee wel terug. Afwachten maar.

 

 Enkele andere zaken

Sjoelen is toch wel een lastige sport. Als ik zo als jurie aan de bak zit zie je natuurlijk veel gebeuren.|Soms liggen schijven er heel mooi voor of zelfs al voor 10% in de poort. Toch gebeurt het dan wel eens dat deze schijf weer wegspringt door vaak niet al te slim spelen. In de taal van Johan Kruijf: "Als hij er "mooi" voor ligt, zit hij er nog niet in!!". We zijn ook al weer bezig met de organisatie van de slotavond. Dat ziet er veelbelovend uit. Detail kunnen we nog niet geven die komen later nog. We zijn, zeg maa,r in de onderhandelingsfase. Fenna staat al weer klaar voor het in ontvangst nemen van prijzen voor het volgende tournooi. Heb je iets wat er geschikt voor is dat kun je bij haar terecht.

 

En alvast vooruit kijkend:

1ste ronde selectiewedstrijden op 10 december 2016 in Rolde

Open NK teams op 19 november 2016 in Voorthuizen. 2 Schavuit teams.

 

 

Hiermee sluit ik deze tweede nieuwsbrief van het seizoen 2016 2017 af.

 

Jan Moesker